Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sere: "Milos Markovic şi William Franklin au semnat pe un sezon cu CSM Oradea"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.07.2011

În cursul zilei de joi, la Primăria Oradea a avut loc o conferinţă de presă referitoare la ultimele noutăţi de la CSM Oradea. La această întrunire au participat Florin Birta, preşedintele Clubului Sportiv Oradea şi Şerban Sere, managerul grupării orădene, aceştia răspunzând tuturor întrebărilor venite din partea jurnaliştilor.

Principalul subiect dezbătut a fost ultimele noutăţi din cadrul lotului Oradiei în vederea abordării sezonului competiţional 2011-2012. Pe lângă achiziţile jucătorilor străini deja anunţate de către Total Baschet, Milos Pesic, Nemanja Maric şi Sasha Topchov, CSM Oradea i-a mai legitimat pe Milos Markovic şi William Franklin. Markovic a evoluat în returul sezonul trecut la CSU Sibiu, având medii de 14 puncte şi 6 recuperări în aproximativ 30 de minute petrecute pe parchet în cele 19 meciuri susţinute de echipa sa. Franklin şi-a petrecut sezonul precedent la formaţia campioană din Tunisia, alături de Predrag Badnjarevic, noul antrenor al Timişoare. De-a lungul carierii Franklin a trecut şi prin prima ligă a Germaniei, la formaţia New Yorker Phantoms Braunschweig. În 34 de meciuri americanul a înregistrat medii de 10 puncte şi 4 pase decisive în 30 de minute.

Lotul Oradiei pentru sezonul viitor este conturat în mare parte, din acesta făcând parte: Laci Lazar, Rolland Torok, Horia Hora, Andrei Pascu, Nemanja Maric, Silviu Lupusavei, William Franklin, Milos Markovic, Sasha Topchov, Milos Pesic, Vasile Ştefan şi Rareş Paşca.

Şerban Sere a mai declarat că în urma accidentării lui Torok se mai caută un jucător român ce evoluează pe poziţiie 3-4 şi de asemenea sosirea încă unui jucător străin nu este exclusă.

Mă bucur că în acest moment vă pot da informații noi despre echipă și doresc să spun că mă bucură în acelaşi timp interesul iubitorilor de baschet vizavi de viitorul aceste echipe ceea ce îmi demonstrează că suntem pe un drum bun şi pe care vom încerca în continuare să fim şi să ne îndeplinim obiectivele pe care cu toţii ni le dorim.

Referitor la sezonul competiţional 2010-2011 în lotul formaţiei CSM Oradea au survenit o serie de modificări importante pe care aş dori să le discutăm în minutele următoare. Sunt modificări care eu cred că vor aduce un plus de valoare şi de consistenţă în jocul echipei. Doresc să le mulţumesc foarte mult jucătorilor care nu mai fac parte în colectivul nostru începând cu sezonul viitor şi care prin devotamentul, calităţile umane şi valoarea lor individuală ne-au ajutat să atingem o performanţă pe care puţini credeau că o vom realiza, mă refer la locul 6 din campionatul trecut. Aş dori în primul rând să le mulţumesc acelor patru jucători care nu mai fac parte din echipa noastră, este vorba de fostul căpitan Andelko Mandic, Bosko Stojakovic, Tyronn Mitchell şi Mike Schachtner. Le mulţumesc foarte mult au fost nişte jucători de o deosebită valoare, iar eu şi conducerea clubului dorim să le mulţumim pe această cale pentru tot ceea ce au facut pentru Oradea. Le urăm succes în activitatea lor viitoare şi cine ştie poate odată drumurile noastre se vor întâlni din nou.

Viziavi la modificările care au survenit în echipa noastră aş începe prin a vă comunica că suntem în tratative avansate, adică mai trebuie să semnăm contractele, cu jucătorii Horia Hora şi Andrei Pascu. În aceste cazuri tratativele sunt parafate şi sper că vom avea parafate înţelegerea cu ei. Suntem în discuţii cu Rolland Torok jucător care se află sub contract cu echipa noastră pentru sezonul următor

La capitolul jucători români s-a ajuns la o înţelegere cu Vasile Ştefan şi Rareş Paşca, aceasta este o informaţie mai veche. Ei se află sub contract cu Oradea pe următorul sezon, iar Mate Stretea a părăsit CSM Oradea el dorind să evolueze la o echipă din Debrecen. Prin accidentarea lui Roli Torok dorim să aducem un alt jucător român şi probabil vom mai aduce un junior de la Liceul cu Program Sportv pentru a completa lotul de 13 sportivi. De asemenea Loţi Lazar mai are contract pe doi ani cu Oradea. Teoretic vor fi patru jucători cu contract pe doi ani: Lazar, Hora, Pascu şi Torok. Lupusavei este un jucător ce a semnat pe un an de zile cu noi. Inteţionăm să aducem al 12-lea şi al 13-lea jucător care să completeze lotul. Vizat este un jucător ce poate evolua pe poziţia 3, sau 3-4, deci unul polivalent şi încă un jucător român s-au străin pe poziţia 4-5.

Toţi jucătorii străini au un contract pe un an cu CSM Oradea. Milos Pesic a fost prima achiziţie, Sasha Topchov şi-a prelungit şi contractul, la fel şi Nemanja Maric. Mai sunt două noutăţi pe care le-am încheiat în ultima perioadă, ultimul contract chiar l-am semnat cu cinci minute înainte de această conferinţă de presă după nişte negocieri foarte dure şi lungi. Este vorba de William Franklin(foto 3), jucător ce evoluează pe postul de conducător de joc. Un jucător în opinia mea foarte bun, jucător care credem că se va foarte bine în jocul nostru. Provine din campionatul Tunisiei jucând în sezonul trecut la formaţia campioană a Tunisiei. Avem referinţe foarte bune despre jucător, acesta a fost urmărit în meciuri întregi nu doar în secvenţe. Suntem de aproximativ de două luni în negocieri cu ei. La vârsta de 23 de ani a jucat în prima ligă din Germania.

Ultima noutate, jucătorul cu care acum cinci minute am încheiat discuţiile, am semnat contractul, este Milos Markovic(foto 2), fostul jucător al CSU Sibiu. Evoluează pe poziţia 3-4 este un sportiv cu un CV foarte bun. A trecut prin curtea celor de la Partizan Belgrad, a evoluat la Hermofram apoi a trecut pe la campioana Sloveniei  şi în ultima jumătate de sezon a contribuit la ascensiunea echipei din Sibiu, dând o mână de ajutor în accederea în play-off. Este un jucător pe care ni l-am dorit foarte mult, cu care am negociat foarte mult. El mai avea oferte şi de la alte echipe şi de o săptămână ne chinuim să obţinem semnătura lui iar acum am reuşit. Suntem foarte bucuroşi de acest lucru.

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea nexco :

    CSM , CSM !!!
    Suna bine , sper sa se adapteze rapid si sa atacam locurile 1-4 .
    Lupta , lupta CSM !!!!!

    cu 12 ani în urmă (07.07.2011) Raspunde
  • cronicar :

    @Sabin
    Laci nu Loti!

    cu 12 ani în urmă (07.07.2011) Raspunde
  • uskatu :

    uskatu
    celor 3 carora li se multumesc sunt 4, Andelko,Bosko,Michaell si Mike.Se tine memorialul Toni Alexe? Hai CSM

    cu 12 ani în urmă (08.07.2011) Raspunde
  • Beni :

    intrebare ptr uskatu
    Ptr ce sa i multumeasca lui Bosko ?
    Ptr ca a primit salar ptr 10 antrenamente (cate o fo fost) si 2 jocuri oficiale.
    Nu- l poti pune pe aceeasi pagina cu ceilalti trei care au luptata ptr echipa asta.
    Eu am auzit ca mai vine un sponsor la echipa.Zicea Sere intr-un articol acum cateva saptamani .

    cu 12 ani în urmă (08.07.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!