Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Seria dintre BC CSU Sibiu și BCM U Pitești se anunță una echilibrată

Seria dintre BC CSU Sibiu și BCM U Pitești se anunță una echilibrată

BC CSU Sibiu se confruntă cu BCM U Pitești în prima rundă de playoff a Ligii Naționale de Baschet Masculin, ediția 2020/2021. Trupa de pe Cibin are avantajul terenului propriu iar seria care se desfășoară după sistemul cel mai bun din trei meciuri demarează luni, 17 mai, cu începere de la ora 18:00 în Sala Transilvania.

În actuala stagiune, BC CSU Sibiu a reușit să se impună în ambele partide din sezonul regulat, cu scorul 88-72, respectiv 84-75. Ambele echipe au luptat până la finalul sezonului regulat pentru o poziție în top 4. Sibiul a fost aproape de poziția secundă dar a terminat la egalitate de puncte cu Oradea. Pitești a pierdut duelul cu Voluntari și nu a mai intrat în calculele pentru poziția a 4-a, astfel că trebuie să joacă cu dezavantajul terenului propriu. Totuși argeșenii sunt obișnuiți cu Sala Transilvania din Sibiu, acolo unde au jucat cele mai multe meciuri în prima parte a sezonului regulat.

Primele două partide sunt programate la Sibiu, după următorul program:

Meciul 1: Luni, 17 mai: BC CSU Sibiu vs BCM U Pitești – ora 18:00 (Digi Sport)
Meciul 2: Miercuri, 18  mai: BC CSU Sibiu vs BCM U Pitești – ora 18:00 (FRB TV)

În cazul în care seria are nevoie de meci decisiv, acesta se va desfășura la Pitești în data de 21 aprilie.

Din 2005 și până în prezent, conform rezultatelor din baza noastră de date, cele două echipe s-au confruntat de 43 de ori. BC CSU Sibiu are un bilanț net favorabil cu 33 de victorii și doar 10 înfrângeri.

BC CSU Sibiu a avut un sezon regulat bun, pe care l-a încheiat drept cea mai ofensivă echipă cu 89.2 puncte pe meci și cea mai bună echipă la recuperare cu 37.8 mingi prinse la panou în medie pe meci. De partea cealaltă, BCM U Pitești a terminat pe poziția de lider statstic la procentajul aruncărilor libere, 80.1%.

Această serie pune față în față două echipe cu stiluri diferite de joc. Sibiul este o echipă atletică, căreia îi place jocul pe tranziție. Pitești este o echipă mai așezată pe fază ofensivă și care nu se bazează neaparat pe jocul fizic.

Așadar această serie propune un duel interesant, între două echipe cu pretenții înaintea startului. În plus se duelează doi antrenori cu ștate vechi în LNBM. Palmaresul direct este și aici în favoarea lui Dan Fleșeriu, care a câștigat 15 partide în fața lui Tudor Costescu din 20 de întâlniri.  

foto: BC CSU Sibiu (facebook)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!