Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Serigne Barro, fratele lui Ouszy, va juca împotriva Oradiei

Serigne Barro, fratele lui Ouszy, va juca împotriva Oradiei

CSM CSU Oradea s-a deplasat în această săptămână în Portugalia, pentru duelul cu FC Porto din grupa H a FIBA Europe Cup. În condițiile în care roș-albaștrii au pierdut în prima etapă, o victorie în deplasarea din Dragao Arena ar fi foarte importantă.

Însă, orădenilor nu le va fi ușor împotriva lui Porto, mai ales că gruparea portugheză a beneficiat de sfaturile unui baschetbalist din Liga Națională de Baschet Masculin. Ousmane Barro, jucătorul lui CSO Voluntari, a fost rugat de antrenorii lui Porto să le dea informații despre CSM Oradea.

Cum a ajuns staff-ul lui Ramon Suarez la pivotul senegalez? Simplu. Serigne Barro, fratele mai mic al lui Ouszy, evoluează din acest sezon la vicecampioana Portugaliei.

Cred că va avea oportunitatea să vadă ce tip de competiție are baschetul românesc. M-a întrebat despre ei, fiindcă antrenorii lui știu că are un frate care joacă în România așa că l-au rugat să vorbească cu mine”, ne-a declarat Barro.

Serigne și-a început cariera în a treia ligă din Spania, la începutul sezonului 2018-2019. După un an petrecut la CP La Roda, pivotul de 2,08 metri s-a transferat la CD Udea Algeciras. În stagiunea trecută, Barro a evoluat în eșalonul secund al Spaniei, la CB Tizona Burgos.

Nu am avut ocazia de a juca împotriva lui atunci când era copil pentru că el a crescut în Italia și a început baschetul acum 10-12 ani. Mi-ar plăcea să evoluez în aceeași echipă cu el sau măcar să joc împotriva lui. Ar fi extraordinar”, a continuat Ouszy.

Baschetbalistul din lotul lui Sașa Ocokoljic are șanse tot mai mari de a disputa un meci împotriva fratelui său. CSO Voluntari a jucat deja cu o echipă din Portugalia în acest sezon, fiind învinsă de Benfica Lisabona cu scorul de 83 la 77, în preliminariile FIBA Europe Cup.

Ousmane Barro este de părere că tot gruparea lusitană va avea câștig de cauză și în disputa din această seară:

Da, am o favorită: Porto (n.r. râde).”

Serigne Barro are în actualul sezon medii de 8.5 puncte, 6.0 recuperări și 1.5 capace. În jocul din Ungaria, sportivul senegalez a adunat 6 puncte, 4 recuperări, 2 intercepții și o pasă decisivă în aproape 18 minute petrecute pe teren.

Confruntarea dintre FC Porto și CSM Oradea începe la ora 22:30, în direct Digisport și pe canalul de YouTube al FIBA Europe Cup.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Ptiu' să nu ne deochi!
    După un acces de panică, la aflarea veștii că Uzi a dat Porto-ricanilor secretele tehnico-tactice din bucătăria lui Achim, staff-ul orădean și-a revenit: bilețelele găsite de senegalez sunt din sezonul de când acesta era jucător la Cluj, așa că schemele sunt cu finalizare la Zeno și Barnette! În consecință sedința tehnică a lui Dom' Profesor se va axa astazi pe descântece dedicate vrăjilor woo-doo făcute de secundul senegalez...

    cu 2 ani în urmă (20.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!