Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sezon regulat cu 4 triple-doubles în LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
30.04.2018

pratt triple double sibiu liga nationala baschet

Sezonul regulat 2017-2018 a venit cu numeroase răsturnări de scoruri, reușite de excepție dar și o serie de performanțe individuale neașteptate. În acest sens se numără și cele patru triple double reușite în acest sezon de LNBM.

Prima astfel de reușită a venit din partea lui Monyea Pratt. Americanul Sibiului aduna pe 13 ianuarie, într-un duel câștigat cu BC SCM Timișoara (scor 81-73), 14 puncte, 12 recuperări și 10 pase decisive. A fost primul triple-double după aproape doi ani, de la reușita lui Paris Horne, pe atunci component al celor de la Energia Târgu-Jiu.

La trei săptămâni după aceea, pe 4 februarie, Jarvis Threatt aduna 15 puncte, 12 recuperări și 11 pase decisive într-o victorie neașteptată a celor de la Phoenix Galați în fața lui CSM Steaua, scor 93-85.

Steliștii aveau să fie răzbunați de Tayloe Taylor, care a strâns 15 puncte, 12 recuperări și 10 pase decisive în victoria lui Poli Iași în fața celor de la Phoenix Galați, scor 99-91, din 19 februarie.

Nu în ultimul rând, Mirel Dragoste a avut o prestație fabuloasă în fața lui Dinamo, în ultima etapă a primei faze a sezonului regulat. Românul a strâns 19 puncte, 19 pase decisive și 12 recuperări, într-un Sibiu-Dinamo 113-50.

De remarcat faptul că, în afara de performanța lui Dragoste, celelalte trei triple-double au venit în meciuri extrem de strânse, decise la mai puțin de 10 puncte.

Cele 4 triple-double arată în primul rând faptul că baschetul jucat în Liga Națională a devenit unul mai rapid față de sezoanele precedente, înscriindu-se astfel în trendul general din baschetul mondial. De asemenea, jucătorii de acum din LNBM sunt mai polivalenți, pot participa la mai multe faze ale jocului și contribui la succesul echipei lor din mai multe planuri.

Rămâne de văzut dacă și în playoff-ul LNBM vom avea parte de astfel de reușite.

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!