Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sezonul 2019/2020 al LNBM debutează cu două meciuri din Grupa B

Sezonul 2019/2020 al LNBM debutează cu două meciuri din Grupa B

Sezonul 2019/2020 al Ligii Naționale de Baschet Masculin va demara mâine, 11 octombrie, cu două partide din Grupa B. CSM Sighetu Marmației va întâlni pentru a treia oară consecutiv pe CSM Galați, în timp ce CSM Mediaș va primi vizita lui CSM Focșani.

Prima partidă a zilei este programată de la ora 17:00 și le pune față în față pe CSM Sighetu Marmației și CSM Galați. Cele două formații se întâlnesc pentru a treia oară într-o săptămână, după cele două partide disputate în primul tur al Cupei României. Jocul de vineri se va desfășura în Sala Liceului Forestier Sighet, acolo unde au avut loc și cele două confruntări din cupă. CSM Galați a fost nevoită să evolueze în deplasare și meciul considerat pe teren propriu, din cauză lucrărilor din Sala Dunărea. Acest lucru nu i-a împiedicat pe elevii lui Eugen Ilie să câștige categoric cele două partide din cupă de la Sighet, 94-50, respectiv 100-60. Astfel echipa de la Dunăre este mare favorită și pentru jocul din campionat.

În celălalt meci de vineri, CSM Mediaș va fi gazda celor de la CSM Focșani, începând cu ora 18:00. Ambele formații au avansat în turul secund al Cupei României, medieșenii după ce a trecut în ambele jocuri de CSM VSKC Miercurea Ciuc iar formația din Vrancea de CSM Târgu Jiu, după ce a trecut de CSM Târgu Jiu. Și la acest joc există o favorită certă înaintea startului. Echipa gazdă are o rotație mai mare la jucătorii străini și în ceea ce privește jucătorii autohtoni, Titus Nicoară și Octavian Popa Calotă aduc un plus imens de experiență. CSM Focșani are patru jucători străini în lot iar cel mai important jucător român este fostul internațional Cătălin Petrișor, restul lotului fiind completat de tineri din pepiniera proprie.

Vă reamintim că din acest sezon sistemul competițional din LNBM s-a modificat. În prima fază s-au format două grupe valorice și se va juca după sistemul „fiecare cu fiecare”. În Grupa B vor lua startul CSM Mediaș, CSM 2007 Focșani, CSM VSKC Miercurea Ciuc, CSM Sighetu Marmației, CSO Voluntari, CSM Târgu Jiu, ABC Athletic Constanța și CSM Galați. Primele patru clasate după prima fază intră în luptă pentru un loc în playoff.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!