Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Shamiel Stevenson este noul jucător al celor de la CSM Târgu Jiu

Shamiel Stevenson este noul jucător al celor de la CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu a anunțat legitimarea jucătorului canadian Shamiel Shawn Stevenson, care a evoluat ultima dată în țara natală pe perioada acestei veri.

Baschetbalistul în vârstă de 24 de ani, înalt de 1.98 metri și care poate evolua pe poziția 3 este născut la Toronto și după două aventuri în NCAA, la Pittshburgh Panthers și Nebraska Cornhuskers, a prins primul contract în Europa.

Stevenson a jucat în Serbia la KK Metalac Valjevo pe parcursul sezonului 2021/2022, adunând în 18 meciuri medii de 12.4 puncte pe meci, 4.2 recuperări și 1.3 pase decisive. El a avut 52.5% procentaj la două puncte și 28.3% de la distanță.

Ulterior, s-a întors în Canada în această vară, pentru a juca la Ottawa BlackJacks, alături de care în 9 partide a strâns 2.7 puncte, 1.0 recuperări și 0.3 intercepții în puțin peste 8 minute în medie pe parchet. Pe finalul lunii iulie a jucat ultimul meci la Ottawa, într-o victorie cu Edmonton.

„Este un jucator slasher, așa cum îl numim noi. Un jucător foarte bun în relația 1 la 1, cu o bună calitate fizică în ambele faze ale terenului. Vine după un sezon în Serbia, iar asta înseamnă că este un jucator „educat” baschetbalistic, ceea ce cu siguranță este un avantaj. A jucat și în Canada în această vară, astfel că este în ritm bun de joc. Așteptăm să ajungă la Târgu Jiu și să-l integrăm cât mai rapid în echipa noastră”, a spus Claudiu Alionescu, antrenorul gorjenilor, pentru csmtargujiu.ro.

CSM Târgu Jiu s-a înțeles în această vară și cu Bogdan Penciu, Andriy Agafonov sau Dylan Frye.

*foto: Lincoln Journal Star

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!