Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Shane Henry și Kenny Carpenter completează lista străinilor de la CSM Petrolul Ploiești

Shane Henry și Kenny Carpenter completează lista străinilor de la CSM Petrolul Ploiești

CSM Petrolul Ploiești va avea în sezonul 2023/2024 cinci jucători străini în lot, după ce prahovenii au anunțat joi (03.08) numele a doi americani: Shane Henry și Kenny Carpenter.

Henry, jucător de pozițiile 4-5, vine din Ungaria după un sezon petrecut la OSE Lions, unde în 22 de partide a avut medii de 10.2 puncte, 6.2 recuperări și 0.8 capace, iar în privința procentajului reușitelor de două puncte a încheiat cu 69%. Baschetbalistul în vârstă de 30 de ani a ieșit campion al Armeniei în trecut și a evoluat în ligile din Mexic, Tunisia, Venezuela, Republica Dominicană sau Vietnam.

Carpenter este un fundaș în vârstă de 27 de ani care poate juca pe pozițiile 1-2-3 și sosește de la Pelister, alături de care a prins meciuri atât în liga Macedoniei de Nord, cât și în Liga Adriatică 2. În ambele cazuri a fost în double figures, în campionat cu 14.6 puncte, 4.2 recuperări, 2.8 assist-uri și 1.6 intercepții în 28 de meciuri, iar în Liga Adriatică cu 17.3 puncte, 4.5 recuperări, 2.5 pase decisive și 1.5 intercepții în 11 partide. În ambele ligi a avut un procentaj al reușitelor de la distanță de 41%.

Spre deosebire de Henry, Kenny Carpenter și-a petrecut restul carierei doar în Europa și a prins meciuri în Cehia, Marea Britanie, Ungaria sau Norvegia.

Prahovenii îi au sub contract, drept jucători străini, pe Veljko Brkic, Kenney Funderburk Jr. și Reggie Johnson. În această vară au sosit la Ploiești Vlad Corpodean și Lorenzo Diaconescu, iar dintre cei aflați și anul trecut în lot au rămas Bogdan Popa, precum și tinerii Codruț Dinu, Robert Pătraru, Mihai Comănescu, George Angelian și David Rașoga.

*foto: Sport5, druga.aba-liga

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!