Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sherwood Brown: „Nu cunosc prea multe persoane care să fi jucat aici, a fost ca și când ai merge prin foc”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.02.2019

Sherwood Brown a fost cel mai bun marcator de la SCM Timișoara în succesul cu 80-78 în fața celor de la U-BT Cluj. Americanul a revenit în Europa după câțiva ani și nu s-a așteptat să fie atât de frig în România. Fundașul nu știa la ce să se aștepte de la Liga Națională și crede că este un campionat foarte competitiv.

„Nu am mai fost în Europa în ultimii 3 ani, este bine că m-am întors. Timișoara este un oraș grozav. Trebuie să recunosc că acum este mai frig decât mă așteptam. Ca echipă, avem o atmosferă foarte bună în teren. Ne înțelegem foarte bine și am arătat asta în ultimele jocuri. Nu a fost greu să mă înțeleg cu acești sârbi, sunt competitori foarte buni și iubesc baschetul la fel de mult ca noi. Când ai în comun aceste lucruri, este chiar ușor”, a declarat Sherwood Brown în cadrul emisiunii Divizia Locală de la Digi 24 Timișoara.

Americanul de 28 de ani se află la prima experiență în Liga Națională.

„Nu cunoșteam prea mulți oameni care să fi jucat aici, a fost ca și când ai merge prin foc (kind like walking into the fire). A fost greu pentru noi la început. A fost doar o chestiune de timp până ne-am adunat. Este greu pentru o echipă cu oameni atât de diferiți să se lege. Am văzut că unele echipe din acest campionat au adus înapoi jucători din sezoanele trecute, așa că aveau deja puțină chimie.

Să fiu sincer, nu înțeleg sistemul prea bine, dar din ce înțeleg primele 6 echipe și-au asigurat deja un loc în play-off. Cred că este un campionat foarte competitiv. Echipele sunt echilibrate, este foarte dur, dar și cu multe provocări. Este un campionat foarte fizic, foarte diferit față de ce mi-am imaginat, cu mai multe provocări decât mă așteptam”, a adăugat fundașul în cadrul aceleiași emisiuni.

Acesta a fost întrebat și care a fost cel mai dificil adversar din campionat de până acum.

„Este o întrebare grea, fiecare echipă aduce ceva diferit. Aș spune că cea mai grea echipă pe care am întâlnit-o până acum este CSU Sibiu. Sunt o echipă foarte solidă de sus până jos. Recuperează la un nivel înalt. Și sunt foarte greu de bătut acasă”, a mai spus Brown.

Acesta a jucat 17 meciuri pentru SCM Timișoara în această ediție de campionat și are medii 11,7 puncte, 5,5 recuperări, 1,4 pase decisive și 1,4 intercepții în 27:59 minute, cu 12,1 eficiență. Cele mai multe puncte le-a marcat la debutul în LNBM, 20, pe terenul campioanei CSM CSU Oradea.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!