Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sherwood Brown stabilește multiple recorduri în acest sezon al Ligii Naționale

Sherwood Brown stabilește multiple recorduri în acest sezon al Ligii Naționale

CSM Focșani și-a trecut în cont o prestație ofensivă mult peste media obișnuită, după 110-86 în a doua partidă a seriei cu CSM Târgu Jiu, din zona locurilor 15-18. Succesul din fieful gorjenilor a egalat situația la general în această serie din playout-ul LNBM.

Pe lângă punctele marcate la Târgu Jiu, un record al echipei în actuala stagiune, CSM Focșani a dat și jucătorul care a schimbat ierarhia în privința mai multor detalii statistice.

Sherwood Brown a reușit un monster game, cu 41 de puncte, 9 recuperări și 5 pase decisive, cifrele acestea fiind suficiente pentru +50 la eficiență. Americanul a avut 7/10 de la mare distanță, 8/12 la aruncările de două puncte și 4/4 la linia de fault.

Prestația ofensivă a baschetbalistului lui CSM Focșani a devenit cea mai bună din acest sezon. Precedentul record îi aparținea lui Sam Sessoms, cu 40 de puncte în fața Timișoarei pe 23 martie. În plus, Brown a urcat pe primul loc și la nivelul eficienței, precum și în privința încercărilor precise din acțiune (15), iar la triple a egalat performanțele lui Makale Foreman, Andrei Mandache, Jarell Eddie (în trei ocazii), Vlad Corpodean sau Sam Sessoms.

Cele 41 de puncte marcate de Brown reprezintă un record în LNBM pe care l-au atins Devoe Joseph și Michael Qualls în ultimii patru ani. Toți au rămas însă în urma lui Leroy Dawson, cel care a avut 52 de puncte în 2010, într-un duel între Gladiator Cluj-Napoca și Energia Rovinari. Mai mult, din ediția 2018/2019 nu s-a întâmplat ca un jucător să aibă un index al eficienței de cel puțin 50 de unități la finalul unui meci.

Seria dintre Târgu Jiu și Focșani va continua de la 1-1 la general pe terenul vrâncenilor, pe 30 aprilie și 2 mai.

*foto: CNC Media Action / Facebook CSM Focșani 2007 oficial

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!