Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Şi totuşi românii joacă! Se întâmplă la Timişoara.

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
15.10.2012

A mai trecut un sezon şi Bogdan Popescu e tot titular

Sezonul 2012-2013 este unul de test. Federaţia a deci în primăvară să elimine regula jucătorului autohton prezent permanent pe teren. S-a stârnit un val de discuţii, analize şi păreri. Totalbaschet a încercat să vă prezinte subiectul din toate unghiurile pentru a înţelege mai bine dacă este sau nu în folosul baschetului din ţara noastră eliminarea acestei reguli. 

Cele mai multe voci au susţinut că liga naţională va fi invadată de un val de străini îndoielnici din care doar câţiva vor ieşi la suprafaţa ca jucători de o calitate superioară celor români. S-a discutat de baschetbalişti care îşi vor încheia cariera mai devreme, despre cantitate şi nu calitate. Dar au fost şi voci care au susţinut contrariu. Au adus în discuţie competitivitatea în cadrul echipei.

"Un român bun va juca indiferent de reguli"

Imediat după anunţarea veştii am făcut un tur de forţă şi am luat declaraţii de la cei implicaţi în fenomen. În marea masă de nemulţumiri am reţinut două păreri: Adrian Guţoaia şi Zlatko Jovanovic. Primul spunea că nu are decât să muncească mai mult şi că regula înseamnă o nouă provocare. Al doilea, culmea, deşi nu e român nu s-a bucurat prea tare. Fundaşul Timişoarei a spus atunci că "un român bun va juca indiferent de reguli. Sunt vreo 15 jucători care nu vor fi afectaţi pentru că sunt valoroşi". Vorbele bosniacului prind abia acum contur. Şi culmea, se văd chiar la echipa sa.

Sâmbătă seara, BC Timişoara a primit vizita lui CSM Bucureşti. Bănăţenii au adus în această vară patru străini. Johnson, Djerasimovic, Jelenic şi Sollazzo. Ultimul a şi plecat, iar alb-violeţii au 6 baschetbalişti străini în lot. Doi dintre ei şi-au găsit deja loc în primul cinci, care e compus acum din Jovanovic-Djerasimovic-Archie-Popescu şi Johnson. Dar la fel de bine poate juca şi Sarovic.

Ce e de remarcat la bănăţeni e în primul rând faptul că Bogdan Popescu - cel mai bun jucător în stagiunea trecută în sezonul regulat a pătruns în prima echipă deşi toată vara a fost mai mult rezervă în amicale. Popescu şi-a câştigat însă dreptul de a juca din start pentru că a fost mai mereu cel mai bun marcator, chiar dacă a intrat pe parcurs. Iar Badnjarevic a ţinut cont de asta!

Al doilea lucru de luat în seamă e sfertul doi al meciului cu CSM Bucureşti. S-a mers cap la cap până la 27-29. Badnjarevic a tot schimbat liniile în căutarea de soluţii şi s-a oprit la un moment dat la o formulă cu Jelenic-Andrei-Căpuşan-Popescu-Johnson. Îi acest cvintet, Timişoara s-a distanţat la 12 puncte după un parţial de 14-0! Cu trei români pe teren!

La BCT, românii nu sunt doar rezerve. Sunt soluţii. Chiar dacă Dragoş Andrei nu poate fi titular în faţa lui Djerasimovic, chiar dacă Andrei Căpuşan nu poate face tracţiuni la inel precum Archie, iar Popescu nu mai e la prima tinereţe.

La BC Timişoara românii joacă! Unul e titular, iar ceilalţi sunt soluţii! 

foto: fortaviola.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe luta :

    optimism sumbru
    56minute au jucat cei 6 jucatori romani, retul de 144 sunt cosumate de 6 jucatori straini.Este mai bine decat nimic.

    cu 11 ani în urmă (15.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!