Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj câștigă la Sibiu și merge în semifinalele Ligii Naționale

U-BT Cluj câștigă la Sibiu și merge în semifinalele Ligii Naționale

U-BT Cluj-Napoca a câștigat și meciul doi al seriei cu CSU Sibiu, impunându-se cu 86-81 în Sala Transilvania în meciul disputat vineri, 6 mai. Campionii en-titre au recuperat un deficit de 12 puncte pe terenul marii rivale, Patrick Richard ieșind în evidență în sfertul decisiv.

Sibiul a început meciul cu un prim 5 alcătuit din Tohătan, Dragoste, Pratt, McGrew și Uță, iar Clujul a replicat cu Brown, Richard, Guzman, Grasu și Hogue.

Guzman a deblocat tabela de la distanță și pe următoarea posesie Pratt a replicat pentru sibieni, diferența rămânând de un punct și Tohătan i-a dus pe amfitrioni în față, 6-5. Scorul a devenit egal la 9-9, Uță și Grasu reușind câte un capac și Guzman a finalizat cu un dunk în forță pentru 11-9 în dreptul lui U-BT, tripla lui Richard mărind ecartul la două posesii. Blake a întrerupt seria Clujului (16-11), Stipanovic replicând imediat și Padgett și-a împărțit perechea de libere, avantajul la finalul primului sfert fiind de 5 puncte pentru U-BT Cluj, 23-18, Stewart scuturând plasa pe sirenă.

Diferența s-a redus la o posesie cu tripla lui McGrew, oaspeții irosind un atac întreg ulterior, dar Stewart a avut un three-point play și făcea 26-21. Schaftenaar a răspuns de la distanță și a apropiat-o pe CSU Sibiu la un punct, 26-25, diferența rămânând minimă pe lay-up-ul lui Rotaru și galben-albaștrii au întors cu tripla lui Blake, 30-28. Clujul a egalat la jumătatea sfertului doi cu un tip in norocos, cele două echipe mergând cap la cap pe următoarele atacuri, Dragoste punând două posesii între la 38-34, moment urmat de un time-out al clujenilor. Richard a marcat din pasa lui Stipanovic, în partea cealaltă Pratt transformându-și liberele, CSU Sibiu intrând la cabine cu 40-36.

Sibiul a avut nouă marcatori în prima repriză, iar Clujul șapte, vizitatorii beneficiind de cifre mai bune din acțiune (53-45%). În schimb, U-BT a comis mai multe posesii în prima repriză, 9 în total.

Sibiul a mers în două rânduri la +6 la reluare, Brown înjumătățind diferența cu tripla sa de la 44-41. Stewart a avut o acțiune individuală și a finalizat pe pătrundere pentru a reduce handicapul la un singur punct, în partea cealaltă McGrew împărțindu-și liberele, apoi Tohătan a făcut 47-43. Același Tohătan a punctat din spatele arcului de cerc pe step back și făcea 53-48 la jumătatea sfertului trei, Stewart finalizând cu un dunk spectaculos și Clujul venea la 53-52. Pratt a urcat diferența la șase puncte și ulterior Uță făcea 60-52, defensiva sibiană făcându-și treaba pe următoarea posesie, Pratt marcând pentru 64-52 și Silvășan cerea time-out. Gazdele au intrat cu 66-60 în sfertul decisiv, clujenii gestionând mai bine ultimele atacuri ale acestui parțial.

U-BT a completat revenirea și a egalat în primă fază la 66-66, apoi Hogue a marcat la 68-67 în dreptul Clujului. Pratt a punctat de la distanță și făcea 70-68, apoi Uță a ținut-o pe Sibiu la conducere la jumătatea celui de-al patrulea sfert. Richard a marcat de la distanță, 73-72, sibienii încasând un tehnic după ce au reclamat un fault la Blake și Patrick Richard a transformat liberă acordată, tot româno-americanul lui U-BT scuturând plasa de la distanță și aducea liniștea în Sala Transilvania la 77-72 pentru alb-negri. McGrew a oprit momentele mai bune ale Clujului și diferența era de o posesie cu trei minute înainte de final, coșul lui Blake aducând Sibiul la 77-76. Richard a punctat iar de la distanță, 82-76, în cele din urmă „studenții” impunându-se cu 86-81 și au obținut biletele pentru semifinalele LNBM.

Mo Pratt a terminat meciul cu 19 puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări. Tanner McGrew a înscris 15 puncte cu 5 recuperări, Javion Blake 14 puncte și Rareș Uță 11, pentru gazde. La oaspeți, Patrick Richard a marcat 20 de puncte cu 6 recuperări, Brandon Brown 13, Elijah Stewart și Andrija Stipanovic fiecare câte 10 puncte.

În semifinale U-BT Cluj va întâlni câștigătoarea seriei dintre BCM U FC Argeș Pitești și SCM U Craiova.

*foto: Răzvan Spechea/CSU Sibiu

11 comentarii la aceasta stire:
  • muhrmnnstdtie :

    CIobani
    si in teren, dar mai ales in tribune, puteti sa numiti sala "usa cortului"

    cu 1 an în urmă (07.05.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Nana Arpy :

    Întâlnire de semifinale
    Chiar îmi pare rău de Sibiu. În mod normal ar fi trebuit să fie în cel mai rău caz în primele 4 echipe din țară. M-am așteptat să pierdem azi. Sincer consider că această întâlnire a fost mai dificil decât semifinalele

    cu 1 an în urmă (07.05.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Apropo de ciobani...
    ...sunt curios, în particular, cine-i ciobanu în haină maro care stătea în primul rând, deasupra literei ”C” de pe banerul CSU Fans. Nu de alta, dar nu s-a mulțumit să îi înjure constant pe jucători, culminând cu momentul în care a avut reflexul să ridice pumnul ca să-i tragă una lui Richard. Bine, s-a prins că-i cam la 2-3 metri distanță și nu poate... dar asta zice tot...

    Am spus de multe ori că fanii Sibiului merită o echipă puternică, inclusiv ciobanii. Știți ce? M-am convins că nu... ciobanii (ăia câteva zeci) nu merită. Fac de râs un oraș cu destui oameni civlizați și pasionați de paschet.

    cu 1 an în urmă (07.05.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ereticus :

    !
    Acu 10-11 ani cand am fost ultima data la meci in sibiu tot ca la usa cortului am fost injurati...si acuma am frigiderul plin de la cata carne am primit atunci... Dar...mno....ca de obicei, sunt peste "U", la trivialitati doar!

    cu 1 an în urmă (07.05.2022) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Da
    "Am jucat ca niciodată am pierdut ca de obicei"
    Bocitiarele de la CluJ de mai sus deveniți plictisitoare


    Tamulis a plecat deja?

    PS. O partidă bună a noastră, dacă jucam așa tot campionatul eram în altă poziție acum... Asta e...

    cu 1 an în urmă (07.05.2022)
    • U BT Cluj-Napoca ereticus:

      !
      Ah da......

      cu 1 an în urmă (07.05.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Do not disturb
      Poi voi sunteți aia cu noi jucam in 6 al 16-lea jucător . Și sa te domine niște bocitoare denota cam cata preocupare ati avut la acest meci. Cât ati condus ati mai cântat. Apoi v-ati stins ca lumânarea din altar. Păcat de sibienii care îs Civilizați. Spor la adunat sponsori sa nu ajungeți prin liga1

      cu 1 an în urmă (07.05.2022)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      DND
      Ciobanii sunt oameni faini! Tu n-ai ce căuta printre ei. 😊

      cu 1 an în urmă (07.05.2022)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu cosmin csa :

    Ruj pentru baietii de la cluj
    Nu mai bociti atat sunteti niste fetite toate v-am injurat si o sa va injuram toata viata nu va suportam. CSU intotdeauna peste u

    cu 1 an în urmă (07.05.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Și când ati fost la cluj
      Va căutau ceilalți Civilizați din galeria lui U și ati bocit ca voi sunteți pașnici dar cu pampersul după voi. Lasă fiți voi peste cine vreți și sa Jucați peste tot ca acasă ca cu aia Rămâneți. Alții îs văd de treaba și câștiga trofee și participa in Cupe voi tot ca acasă jucati

      cu 1 an în urmă (07.05.2022)
    • U BT Cluj-Napoca greenmachine:

      @cosmin csa
      Prietene, cand la Cluj se "manca" sport pe paine, la Sibiu mancati paine unsa cu unsoare sus la stana.
      Te rog sa iti revii.

      cu 1 an în urmă (07.05.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!