Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sibiu găzduiește un nou turneu de LNBM

Sibiu găzduiește un nou turneu de LNBM

În perioada 6-7 ianuarie, Sala Transilvania din Sibiu găzduiește un nou turneu de LNBM. Turneu la care vor participa, exceptând echipa gazdă, BCM U Pitești, CSM Târgu Jiu și CSM Galați. 

Programul partidelor de la Sibiu: 

Miercuri - 6 ianuarie 2021

BCM U FC Argeș Pitești vs CSM Târgu Jiu – ora 14:45, DigiSport 3 și Look Sport 2

BC CSU Sibiu vs CSM Galați – ora 18:15, DigiSport 3 și Look Sport 2

Joi - 7 ianuarie 2021

CSM Galați vs BCM U FC Argeș Pitești – ora 15:30, DigiSport 3 și Look Sport 1

CSM Târgu Jiu vs BC CSU Sibiu – ora 19:00, DigiSport 3 și Look Sport 1

Cu 6-1 la general, gazdele de la BC CSU Sibiu sunt una dintre cele mai în formă echipe ale debutului de sezon. Turneul precedent, echipa antrenată de Dan Fleșeriu a reușit să obțină două victorii în compania unor adversari dificili, precum CSM Oradea și SCM Timișoara. Turneul 4 al LNBM poate consemna debutul lui Kevin Hardy, unul dintre cei mai spectaculoși jucători care au trecut prin LNBM, în stagiunea 2020/2021. 

BCM U FC Argeș Pitești are 4-3 la general și în ciuda absenței lui Gary Talton a reușit să treacă de SCM Timișoara în cadrul ultimului turneul al anului 2020. Totuși, trupa lui Tudor Costescu și-a arătat limitele în compania ultimei campioane a României, CSM CSU Oradea. Titularul de pe poziția 5 al argeșenilor, Nikola Jevtovic, este după 7 partide cel mai eficient jucător din LNBM cu medii statistice de 16,3 puncte, 8,6 recuperări, 1,1 pase decisive și 21,1 eficiență în aproximativ 26 de minute petrecute în medie pe teren. 

CSM Târgu Jiu are 1-4 la general și este echipa care a reușit prima mare surpriză a stagiunii. Gorjenii nu au jucat în cadrul turneului 3, însă în turneul 2 au profitat de avantajul terenului propriu și au dispus de CSA Steaua București. Kevin Allen, liderul la zi la capitolul recuperări (10,8 pe meci) face un cuplu solid sub panou cu Alin Borșa, jucător care în victoria cu Steaua a stabilit un nou record personal la capitolul puncte marcate și eficiență (23, respectiv 37).

CSM Galați are tot 1-4 la general. Echipa care a fost antrenată în acest debut sezon de secundul Cătălin Ștefănescu, în absența lui Florin Nini, a dat bătăi de cap unor echipe mai bine cotate, precum SCM Timișoara, U-BT Cluj-Napoca și CSA Steaua. Totuși, singura victorie a gălățenilor s-a consemnat în partida cu CSM Târgu Jiu. Echipa de la Dunăre a jucat ultimele patru partide din campionat fără Davor Konjevic, cel mai bun marcator al echipei în cele trei partide disputate în Cupa României (22,3 puncte pe meci)

După cum este menționat în programul turneului 4 al LNBM, toate partidele de la Sibiu vor fi transmise în direct de posturile de televiziune DigiSport și Look Sport. 

*foto: facebook BC CSU Sibiu 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!