Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu o învinge pe CSO Voluntari în ultima secundă

CSU Sibiu o învinge pe CSO Voluntari în ultima secundă

Astăzi, 8 februarie, CSU Sibiu (3-6) a primit vizita lui CSO Voluntari (4-5), într-un meci din etapa a 20-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Gazdele veneau după o victorie entuziasmantă cu SCM Timișoara, în timp ce oaspeții pierduseră la scor duelul cu CS Rapid București.

CSU Sibiu: Mirel Dragoste, Gaston Whelan, Monyea Pratt, Roberts Blumbergs, Rareș Uță

CSO Voluntari: Lucas Tohătan, Tekele Cotton, Toddrick Gotcher, Rolland Torok, Eric Thompson

Aflat pentru prima oară în Sala Transilvania după plecarea la Voluntari, Tohătan a marcat primul coș al disputei. A fost singura oară când alb-albaștrii au condus în prima repriză, jocul fiind apoi controlat de galben-albaștrii. Dragoste a dus scorul la 7-4 și, după câteva faze mai încâlcite, cu multe ratări și greșeli, sibienii s-au distanțat la 17-8. Ainars Bagatskis a cerut imediat un timp de odihnă dar gazdele au terminat secvența cu un parțial de 5-2, după două coșuri reușite de Aurelian Gavriloaia, și, la finalul actului inaugural, scorul era 22 la 10.

Elevii lui Tomas Rinkevicius au început mai bine și sfertul al doilea și s-au distanțat la 17 puncte, însă o triplă a lui Cotton a oprit run-ul adversarilor. Baschetbalistul american a evoluat foarte bine în această perioadă, fiind principala armă ofensivă a ilfovenilor și, la scorul de 29-20, tehnicianul lituanian al ardelenilor a solicitat un time-out. A urmat un nou parțial de 7-2, în cadrul căruia s-a consemnat și un alley-oop al lui Blumbergs, după o pasă a lui Whelan. Totuși, oaspeții au gestionat mai bine finalul primei reprize și, până la pauză, au redus deficitul la zece puncte: 40-30.

După revenirea de la vestiare, s-au consemnat două minute în care niciuna dintre cele două tabere nu a reușit să înscrie. Maurice Watson a spart gheața cu două aruncări libere și, mai târziu, Torok a marcat o triplă prin care și-a adus echipa la șapte puncte de adversari. Sibienii au răspuns prin Whelan și Uță și s-au menținut la o diferență medie de zece puncte. Cu puțin peste două minute rămase din sfertul al treilea, Pratt a marcat pe contraatac și Bagatskis a cerut un timp de odihnă, la scorul de 52-39 pentru CSU Sibiu. Gotcher a reușit două coșuri de trei la rând și a urmat rândul lui Rinkevicius să solicite time-out. Whelan a înscris la ultima acțiune a penultimului act, iar galben-albaștrii conduceau cu 55 la 45.

În debutul sfertului patru, jucătorii lui CSO Voluntari au izbutit șase puncte la rând și s-au apropiat la două posesii de adversarii. Au urmat două coșuri ale lui Uță, care au mai calmat spiritele în tabăra sibiană însă, după tripla lui Tohătan, Rinkevicius a cerut un timp de odihnă. Indicațiile sale nu au dat roade, iar vicecampionii României au reușit încă două triple, prin Gotcher și Cotton, trecând astfel în avantaj: 61-62. Uță și-a readus echipa în avantaj însă Watson a răspuns cu două libere marcate la celălalt panou. În ultimele minute, gazdele au ratat patru aruncări libere, iar Cotton a reușit două triple, prin care scorul a devenit 70 la 65 pentru CSO Voluntari, cu mai puțin de 60 de secunde rămase. La următorul atac, Whelan a transformat două libere și apoi sibienii au făcut o intercepție, iar Blumbergs și-a apropiat echipa la un singur punct: 70-69. Bagatskis a cerut un time-out și, înainte de repunere, Pratt a călcat linia și a fost sancționat cu greșeală tehnică. Watson a marcat libera primită, dar alb-albaștrii nu au profitat de atac, ci au comis abatere de teren. La celălalt panou, Whelan a ratat după o pătrundere, Thompson a recuperat și a fost trimis la linia de fault. Pivotul american a înscris doar una din cele două aruncări libere și, la scorul de 72-69, Tohătan l-a faultat pe Whelan. Argentinianul a marcat ambele aruncări de un punct și, apoi, sibienii l-au faultat rapid pe Watson. Fundașul lui CSO Voluntari a înscris doar o liberă, iar sibienii au pornit într-un contraatac fulgerător, marcând pe sirenă prin Blumbergs: 74-73.

Liderii învingătoarei au fost Gaston Whelan (18 puncte, 7 pase decisive, 6 recuperări), Rareș Uță (18 puncte, 9 recuperări) și Roberts Blumbergs (13 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Tekele Cotton (22 de puncte, 8 recuperări), Toddrick Gotcher (21 de puncte) și Eric Thompson (10 puncte, 11 recuperări).

Pentru CSO Voluntari urmează duelul cu SCM U Craiova din sferturile de finală ale Cupei României, programat sâmbătă, 11 februarie. În schimb, CSU Sibiu va reveni pe teren de-abia în 4 martie când joacă în deplasare, la Oradea.

*foto: Facebook - BC CSU Sibiu

4 comentarii la aceasta stire:
  • Suporterrrr :

    Hot take
    Dinamo si Voluntari nu prind playoff-ul.

    cu 1 an în urmă (08.02.2023) Raspunde
  • Silvois :

    Fain
    meci, faina victorie pentru Sibiu. Inceput neasteptat de bun al Sibiului in aceasta a doua faza a campionatului. Suporterii lor meritau o asa surpriza, dupa cazne si suferinte!

    cu 1 an în urmă (08.02.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    "Ai noștri "
    Se pare că suntem puțin surprinși de evoluția echipei (eu sunt primul)......


    Oare încercăm modelul Oradea din anii trecuți?

    In altă ordine de idei, am terminat benzina pe început de sf 4

    Nu știu ce facem cu liberale alea....

    Blu a avut un meci subțire (ofensiv) dar ce să mai zici după final....

    cu 1 an în urmă (08.02.2023)
    • BC CSU Sibiu undercut:

      sper
      ca suntem pe panta ascendenta si nu asistam doar la o succesiune de evolutii surpiza care au amortit adversarii, ca cu tot avantajul de pe parcursul meciului de azi, am fi putut pierde lejer si alfel am fi privit rezultatele. Dar punctele sunt in buzunar, sa ne bucuram de ele si de spectacol.
      Legat de benzina, eu sunt convinsa ca daca nu evolua sala asa cum a facut-o, erau papati de mult. La pauza mare, dupa ce au revenit de la vestiare baietii nostri erau pe rosu cu benzina pe cand albastrii faceau liniute.. In aceasta cheie am si prevazut evolutia din sfertul patru, cu final asteptat, pana in penultima secunda.

      3 din ultimele 4 meciuri au fost cu miza si terminate cu bine dar cred ca echipa e deja supraturata. Fara ceva intariri, riscam mult. totusi, semne bune Rinkevicius are.

      cu 1 an în urmă (08.02.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!