Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sibiul învinge Piteștiul într-un duel foarte echilibrat

Iulian Floca

Iulian Floca
20.10.2012

93 - 87

(28-26, 12-15, 25-24, 28-22)
  Statistică  

CSU Atlassib Sibiu a trecut în această seară de deținătoarea cupei și a supercupei României, BCM U Pitești. Sibienii au spart gheața, și după 3 eșecuri, au reușit să obțină prima victorie în Liga Națională de Baschet masculin.

Elevii lui Dragan Petricevic s-au impus cu scorul de 93-87, la capătul unui meci echilibrat, inclinat în favoarea gazdelor abia pe final.

Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 28-26, ambele echipe prezentându-se într-o formă bună.

În cel de-al doilea, oaspeții au reușit să înscrie mai mult, preluând conducerea și intrând la vestiare cu un punct avantaj.

Ce-a de-a doua repriză a început în forță de ambele părți, Sibiul reușind să înscrie 25 și Piteștiul 24 de puncte, pe tabela de marcaj stabilindu-se egalitatea.

Abia în ultimul sfert Sibiul s-a detașat clar, înscriind 28 de puncte, față de Pitești care a reușit doar 22.

Prin această victorie, CSU Atlassib Sibiu a reușit să rupă seria neagră de înfrângeri și pare să își fi găsit traiectoria mult dorită de conducere și de fanii extraordinari.

Sasho Gruev a avut 21 de puncte, 7 pase decisive și 4 recuperări pentru Sibiu, fiind urmat îndeaproapte de Kramer Knutson cu 19 puncte și 4 recuperări, și Griskenas tot cu 19 puncte, 10 recuperări și 4 pase decisive.

De cealaltă pate, s-au remarcat Barac și Calotă, cu 19, respectiv 18 puncte.

Această victorie contează foarte mult pentru ardeleni, fiind una care le-a ridicat moralul. Victoria a fost muncită și este de remarcat faptul că a fost impotriva unei echipe de valoare care a demonstrat că are pretenții.

Pentru Sibiu urmează o deplasare la București în compania lui Dinamo, echipă care nu ar trebui să ii sperie pe elevii lui Petricevic. Piteștiul va juca acasă în compania celor de la Miercurea Ciuc, fiind și acesta un meci relativ ușor pentru argeșeni.

După această etapă, clasamentul se va rearanja, fiind însă totuși prea devreme să vorbim despre un clasament care să reflecte adevărata valoare a tuturor echipelor.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!