Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sibiul merge în sferturi! Trupa lui Petricevic a învins şi SCM Craiova

Costin Marinescu

Costin Marinescu
29.09.2012

scm craiova 61 - 75
13-23, 11-16, 19-27, 18-9
csu atlassib sibiu
  Statistica  

CSU Atlassib Sibiu s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin. Echipa antrenată de Dragan Petricevic a învins cu 75 – 61 pe SCM Craiova cea de-a doua zi a turenului seriei a III-a, găzduit de Mediaș.

Cu două victorii din tot atâtea partide, ambele în fața contracandidatelor la calificare (SCM Craiova și Farul Constanța), Sibiul își permite luxul de a pierde duminică cu Timba Timișoara fără teama unui eșec din punct de vedere al obiectivului.

CSU Atlassib a executat excelent contra Craiovei, procentajele la aruncări compensând plusul de 17 recuperări ale oltenilor. Sibienii au înscris 52% dintre aruncările de două puncte și 46% dintre cele de la mare distanță la care au adăugat 9/10 libere. Craiova, în ciuda celor 26 de recuperări ofensive avute, a marcat doar 35% din acțiune, insuficient pentru a echilibra meciul.

Kraemer Knutson a terminat partida cu 17 puncte marcate și 6 recuperări, fiind unul dintre cei 3 jucători ai Sibiului care au avut procentaj de 67 din acțiune. Ceilalți doi au fost Aleksandar Gruev și Cristian Crăciun. Uros Velikovic a înscris 16 puncte și a avut un indice de eficiență de 18, iar Gruev a marcat 10 puncte.

Cu 17 puncte, LeVar Seals a fost cel mai bun marcator al Craiovei. Ivan Miskovic a fost însă cel mai efficient, sârbul terminând în double double, cu 13 puncte și 15 mingi recuperate. Iulian Orbeanu, titular, a înscris 11 puncte și a bifat 6 recuperări, iar Ionuț Drăgușin a avut câte 6 puncte și tot atâtea mingi prinse la panou.

Sibiul va întâlni duminică pe Timba Timișoara, iar Craiova se va lupta cu Farul pentru locul 2 în grupă și șansa calificării în sferturi.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!