Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sibiul revine miraculos și se impune la Mediaș

Adrian Micinic

Adrian Micinic
01.12.2012

93-98
7-4 Statistică 4-6

CSU Sibiu a câștigat derby-ul județului din care provine, disputat împotriva lui Gaz Metan, la Mediaș, scor 98-93, într-o partidă contând pentru etapa a 10-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13. Pe sferturi: 18-18, 16-24, 20-17, 29-24, 15-10.

Sibiul a început acest meci cu două noutăți. Perisic pe bancă, respectiv Christopher Lee în teren. Americanul a marcat primele patru puncte ale formației de pe Cibin. Replica vine de la Mladenovic, însă Sibiul se desprinde la 10-6 în minutul 5. Urmează mai bine de trei minute în care trupa lui Perisic nu punctează, în vreme ce Gaz Metan realizează un paețial de 9-0 la capătul căruia Dundjerski a marcat pentru trei puncte. Austin oprește seria negativă a oaspeților cu o triplă, iar sfertul se sfârșește nedecis Griskenas marcând pentru două puncte, iar Austin a înscris de la distanță pentru a egala la 18.

Actul al doilea începe extrem de modest de ambele părți. Gaz Metan beneficiază totuși de inspirația lui Paul Graham, care marchează de două ori din acțiune și de alte două ori de la linia de pedeapsă. Însă CSU Sibiu nu înscrie deloc în primele trei minute de joc ale acestui interval. Devon Austin reușește un coș cu fault, însă Nicoară găsește replica imediat. Tot el punctează prin slam dunk. Christopher marchează reducând din handicap, dar Mitchell o menține pe Gaz Metan în avantaj. Graham păstrează intact avantajul de șapte lungimi al gazdelor. Gruev și Knutson înscrie din acțiune, iar Velickovic o face de la linia de pedeapsă pentru a strânge la 38-34 în penultimul minut al reprizei. Ivanovic răspunde cu o reușită de la mare distanță. Graham a marcat ultimul punct al reprizei și a stabilit scorul de 42-34 în favoarea gazdelor.

Mitchell marchează de două ori de la linia de pedeapsă și mărește diferența la zece puncte, iar noua achiziție a Sibiului marchează din acțiune pentru ca Gruec să aducă două puncte de la linia de pedeapsă. Austin și Griskenas completează parțialul de 8-0, iar la jumătatea sfertului al 3-lea tabela de marcaj indica scorul de 44-42. Ivan Ivanovic înscrie de la mare distanță pentru a crea o separație mai mare de o posesie. Sibiul se apropie din nou, grație lui Mihai Paul. Griskenas egalează, iar Austin o aduce în avantaj pe CSU, în minutul 27. Mediaș realizează un parțial de 7-0 și se duce la 54-49. Lee răspunde cu o aruncare de trei puncte și este în double-double la meciul său de debut încă din minutul 27. Graham răspunde cu aceeași monedă, iar apoi Mladenovic înscrie de pe pivot. Actul al 3-lea se termină cu reușita lui Griskenas, la scorul de 59-54 în favoarea lui Gaz Metan.

Gazdele marchează primul coș al sfertului al 4-lea, dar Austin răspunde de la linia de pedeapsă, iar apoi transformă din afara semicercului. Gruev punctează din acțiune, dar și de la linia de pedeapsă, dar Mitchell și Dundjerski răspund pentru a duce avantajul Mediașului la șase puncte în minutul 35.
Gruev transformă de la distanță, iar Griskenas de la linia de pedeapsă, însă Mediașul pare să aibă răspuns de fiecare dată. Nicoară păstrează un avantaj de două posesii pentru echipa de pe Târnava Mare cu trei minute înainte de final. Mitchell transformă de la distanță și duce scorul la 78-71, în penultimul minut de joc.
Finalul de sfert 4 este unul incredibil. Pe Imediat după intrarea în ultimul minut Griskenas înscrie de trei puncte, iar apoi Austin înscrie de trei ori din afara semicercului în ultimele 26 secunde de joc efectiv. Ultima la expirarea timpului de joc, prin care a egalat situația la 83.

În debutul reprizei de prelungiri, Griskenas marchează, iar Crăciun îl dublează. Urmează liberele lui Lee, Însă Mladenovic, iar mai apoi Graham egalează, la 89, respectiv 91. Cel din urmă punctează de la linia de pedeapsă cu 105 secunde rămase de disputat, însă Gaz Metan nu a mai modificat tabela de marcaj până la final. În schimb, CSU Sibiu a realizat un parțial de 7-0, prin dunk-ul lui Knutson, respectiv tripla și liberele lui Gruev. Rezultat final 98-93.

Remarcați
Mediaș - Mitchell 22 puncte, 11 recuperări, Graham 21 puncte, Dundjerski 14 puncte, 8 pase decisive, 7 recuperări, Ivanovic 14 puncte, 5 pase decisive, Nicoară și Mladenovic câte 10 puncte și 6 recuperări.
Sibiu - Austin 29 puncte, Lee 19 puncte, 18 recuperări, 4 pase decisive, Gruev 18 puncte, 6 pase decisive, Griskenas 17 puncte, 6 recuperări.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vasilache76 :

    cateva observatii
    Felicitari sibienilor pentru victoria obtinuta, dar raman cu senzatia ca ne-am batut singuri. Mai mult, sa participi si la EuroChallenge cu un lot care s-a redus treptat la maxim 8 jucatori care pot evolua, te costa in campionat, dupa cum se vede si la Pitesti, Timisoara sau Ploiesti. Formatiile romanesti nu sunt pregatite sa evolueze pe doua fronturi. Ca sa le poti duce pe amandoua ai nevoie de cel putin 10 jucatori care sa evolueze constant asa ca daca marti trecem de estonienii de la Tartu, e groasa rau de tot, pentru ca ne calificam in al doilea rand de grupe ceea ce inseamna inca 6 jocuri in Europa, iar daca nu mai intarim lotul cu 2-3 jucatori (obligatoriu un aruncator de trei puncte) mi-e teama sa nu ratam playoff-ul, chiar daca anul asta aveam sperante la titlu. Trista mi s-a parut si atitudinea spectatorilor care nu si-au sustinut mai deloc echipa nici cand eram pe val, nici cand eram sub val. Sa speram ca o sa crestem in joc, ca asa o echipa oscilanta nu am avut niciodata, chiar daca jucatorii luati individual sunt toti valorosi

    cu 11 ani în urmă (02.12.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!