Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sibiul revine spectaculos și învinge din nou Clujul

Paul Olar

Paul Olar
26.04.2014

77-71
2 Fișa meciului 0

Dezamăgirea mare pe malul Someșului. CSU Sibiu a repurtat al doilea succes din seria cu "U"-BT Mobitelco și are șansa să se califice în semifinale la Cluj-Napoca. Trupa lui Mișa Perisic a câștigat sâmbătă seara, scor 77-71, duelul nefiind transmis la televizor.

Față de primul meci, Miodrag Perisic nu operează schimbări în formula de start, pe când la clujeni va juca titular Ivan Kuburovic. Totodată, pe foaia de joc a fost trecut și Devon Austin, în legătură cu starea medicală a jucătorului american punândându-se semne de întrebare înaintea meciului.

Sibiul câștigă primul angajament, însă clujenii deschid scorul printr-un coș al lui Mihai Silvășan. Replica gazdelor vine de la Chris Lee. Elevii lui Dorin Pintea au un start foarte bun, iar Cătălin Baciu fructifică o liberă pentru 6-13. Pivotul român are 8 puncte și 4 recuperări în șapte minute petrecute pe parchet. Ascensiunea vizitatorilor continuă, Josh Sparks disanțându-și echipa la 17 puncte, 8-25.

Explozivul Milos Bojovic încearcă să îi readucă pe vulturi în joc, dar Silvășan și compania răspund imediat. Ivan Kuburovic continuă prestația remarcabilă, sârbul desprinzând-o pe Mobitelco la 26-42. Băieții antrenați de Miodrag Perisic nu cedează, Bojovic, Chris Lee sau Cristi Crăciun limitând distanța până la pauza mare, când tabela indica 35-44.

Revenite pe parchet, combatantele se tatonează timp de un minut, până ce Baciu înscrie de la semi-distanță. CSU punctează la atacul următor prin Milos Bojovic, însă "alb-negrii" se remarcă cu un run de 2-8, toate reușitele aparținând pivotului amintit anterior. Același sârb îi scoate pe sibieni din faliment, care vin spectaculos la o posesie de oponenți, 55-56. "U" termină totuși actul trei sub adăpostul a trei puncte, 57-60.

Baschetbaliștii de pe malul Someșului au inițiativa și izbutesc primele puncte ale sfertului decisiv grație lui Darius Hargrove. Sportivii îmbrăcați în galben albastru nu se lasă mai prejos, egalând la 64 prin Matija Ceskovic, fundaș ce prestează senzațional în repriza a doua. Un parțial de 10-0 instaurează gazdele la conducere, Dorin Pintea fiind forțat să ceară timp de odihnă la 69-64.

Darius Hargrove contribuie cu puncte după o perioadă neagră, dar la cârma jocului se mențin tot "vulturii". Singura veste bună pentru "U" este legată de faptul că sibienii acumulează cinci greșeli de echipă, cu două minute rămase din meci. Ivan Kuburovic explodează și face încleștarea și mai incendiară, din moment ce tabela indica 72-71, dramatismul continuând până la coșul lui Kyle Nelson.

La fel ca vineri, americanul are din nou sânge rece și își conduce gruparea spre victorie, Mobitelco solicitând time out. Balonul ajunge în mâinile amfitrionilor, iar Milos Bojovic închide disputa, sârbul trimițând mingea în plasă de la linia de 6.75. 

*Foto: csufans.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!