Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Silvășan, după prima înfrângere stagională: „Nu suntem perfecți”

Silvășan, după prima înfrângere stagională: „Nu suntem perfecți”

U-BT Cluj-Napoca a încasat în această seară (03.11) prima înfrângere din sezonul 2021-2022. Campioana României a pierdut pe terenul lui Hapoel Holon, scor 78-68, după un ultim sfert în care nu a reușit să înscrie din acțiune.

La conferința de presă organizată după încheierea partidei, Mihai Silvășan a declarat următoarele:

Așa cum a spus Stew, a fost un joc greu, foarte fizic. Știam că întâlnim o adversară foarte agresivă și care va arunca bine de la distanță. Astăzi au aruncat de 29 de ori din afara semicercului, iar noi i-am ținut la un procentaj de 34%. Cred că în acest aspect am făcut o treabă bună. Sunt mândru de băieții mei și de felul cum au luptat în acest meci. Nu a fost o evoluție perfectă, mai ales din punct de vedere ofensiv. De asemenea, am făcut câteva greșeli în apărare. Baschetul nu e un sport în care joci perfect, ci trebuie să evoluezi în ciuda greșelilor. Până la urmă, sunt mândru de felul cum am luptat, avem 17 recuperări ofensive și am aruncat 33 de libere. Asta spune multe despre nivelul nostru de combativitate pe teren. Nu am avut procentaje bune, mai ales la linia de fault, unde am ratat 12 aruncări libere. În plus, am avut 26% la aruncările de trei puncte. Se întâmplă. Nu suntem perfecți și ne vom mai întâlni cu astfel de meciuri. Însă, trebuie să ne asigurăm că în fiecare partidă ne luptăm așa cum am făcut-o astăzi și că devenim mai buni în aspectele la care mai avem de lucrat.

Întrebat de unul dintre jurnaliștii israelieni dacă crede că U-BT o poate învinge pe Holon, pe teren propriu, antrenorul alb-negrilor a răspuns astfel:

Cu siguranță credem că îi putem învinge. Avem încredere că putem să batem fiecare adversară pe care o întâlnim. Asta este mentalitatea noastră. Dacă nu intrăm pe teren cu atitudinea aceasta, nu avem nicio șansă. Chiar și astăzi, pe terenul lor, am crezut că putem să câștigăm. Am avut încredere și încercăm să ne punem în poziția de a câștiga fiecare meci. Vom vedea dacă vom fi destul de buni în acea seară sau dacă vom arunca bine. Dar, cel puțin, trebuie să depunem efort și intensitate pentru a încerca să câștigăm fiecare joc.

În acest moment, U-Banca Transilvania are un bilanț de două victorii și o înfrângere în grupa G a Basketball Champions League. În următoarea etapă, ardelenii vor primi vizita lui Hapoel Holon, confruntarea urmând să aibă loc în 17 noiembrie.

*foto: championsleague.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca caatmark :

    Da-ti demisia prietene
    Lasa pe altcineva care stie sa se poarte!

    cu 2 ani în urmă (04.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!