Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Silvășan: „Meciul cu Holon, unul dintre cele mai grele din cariera mea de antrenor”

Silvășan: „Meciul cu Holon, unul dintre cele mai grele din cariera mea de antrenor”

U-Banca Transilvania și-a trecut în cont al treilea succes în Grupa G din Basketball Champions League, la capătul unui meci nebun, cu două reprize de prelungiri în fața lui Hapoel Holon. Clujenii au dispus în cele din urmă cu 106-101.

La conferința de presă organizată după jocul de miercuri seara (17.11), Mihai Silvășan a scos în evidență dificultatea gestionării unui asemenea meci:

„Unul dintre cele mai grele meciuri din cariera mea de antrenor. Îmi felicit echipa pentru caracterul arătat pe parchet, după un start nu tocmai bun, în care am fost moi în apărare. I-am lăsat să înscrie 46 de puncte în prima repriză, ceea ce nu reprezintă identitatea noastră și nu e felul în care vrem să jucăm. Ne-am trezit și am avut un parțial bun în sfertul trei, cu care am revenit în meci și cred că acolo a fost momentul în care am început să credem că putem câștiga acest meci. Am avut momente grele, ne-au intrat unele aruncări norocoase, dar e parte din joc. Mă bucur că ne-a ieșit, că l-am avut pe Richard să-și asume aruncările dificile, l-am avut pe Guzman cu un efort defensiv foarte bun, la fel și pe Stewart cu aruncări importante și Brown a făcut cel mai bun meci de când e în echipa noastră. El (n.r. Brandon Brown) a jucat foarte inteligent în repriza a doua și a demonstrat de ce l-am adus la Cluj. Călătoria continuă pentru noi, luăm fiecare meci în parte, asta e mentalitatea noastră și nu ne gândim la locul pe care îl ocupăm în clasamentul grupei. Ne gândim doar la următorul antrenament și următorul meci, pentru a evolua și mai bine și pentru a rămâne concentrați pe obiectivele noastre.”

Întrebat ce a discutat la pauză cu jucătorii săi, antrenorul a replicat:

„Pur și simplu am vorbit despre mentalitatea noastră. În prima repriză le-am lăsat 46 de puncte, ceea ce nu este deloc ok. I-am lăsat să plimbe mingea destul de ușor și să aibă niște aruncări deschise de la linia de 3 puncte. Am hotărât împreună să fim mult mai agresivi în repriza a doua. Am început extrem de agresiv, cu niște capcane la jocul lor de pick and roll și am reușit, din fericire, să câștigăm niște mingi prin această strategie, ceea ce ne-a adus mai aproape de ei și ne-a făcut să ne dăm șansa de a câștiga acest meci.”

Silvășan a pus accent și pe atitudinea jucătorilor aflați pe bancă, aspect ce a contat la final deși s-a jucat fără spectatori:

„Am vorbit la pauză nu doar despre atitutudinea din teren, ci și despre cea de pe bancă. S-a văzut o schimbare și cred că și acest lucru a afectat mersul jocului. Mă bucur că am arătat ca o echipă unită în repriza a doua, că am arătat caracter și acest lucru ne-a adus victoria.”

U-BT Cluj are 3-1 bilanț și etapa viitoare va disputa ultimul meci pe teren propriu din faza grupelor, cu Happy Casa Brindisi (15 decembrie, ora 19.30).

 

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!