Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Silvășan, nemulțumit de situația sălilor din Cluj: „Mi-e și rușine să spun”

Silvășan, nemulțumit de situația sălilor din Cluj: „Mi-e și rușine să spun”

U-BT Cluj-Napoca a început cu dreptul noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin, reușind să câștige cu 107 la 69 în fața Stelei București. Alb-negrii au obținut astfel cea de-a 7-a victorie stagională și se pregătesc acum pentru debutul în Basketball Champions League.

La finalul jocului, Mihai Silvășan a făcut o comparație între returul Cupei României și prima etapă LNBM, ambele disputate în Sala Sporturilor „Horia Demian” în compania Stelei:

Am debutat cu o victorie, asta este cel mai important. Știm foarte bine, din sezonul trecut, cât de important este să avem avantajul terenului propriu și pentru asta ne vom lupta în sezonul regulat. I-am făcut pe băieți să înțeleagă acest lucru. Le-am explicat foarte clar că ne ajută enorm de mult să terminăm sezonul regulat pe primul loc și fiecare meci, indiferent de adversar, contează sau poate conta în economia campionatului. Am fost nemulțumit după meciul retur din Cupă. Nu mi-a plăcut mentalitatea cu care am început meciul. Am lăsat 32 de puncte în primul sfert ceea ce spune multe despre intensitatea cu care am intrat în teren pe fază defensivă. Am pus accent pe acest aspect și lucrurile s-au schimbat în acest meci. Cred eu că din primul până în ultimul minut am controlat meciul, indiferent de cine a fost în teren. Ne-am făcut treaba și sunt mulțumit de felul cum am evoluat și de ce mentalitate am avut în acest meci. Din această seară, însă, o să uităm de el. Următoarea țintă e Darussafaka, în meciul de marți din Sala Polivalentă pe care ni-l dorim să-l câștigăm. Vrem să facem o figură frumoasă”, conform paginii de Facebook a clubului clujean.

Antrenorul alb-negrilor a anunțat că formația sa va pleca la Mediaș pentru două zile de antrenamente, din cauza faptului că în Cluj nu au unde să se pregătească. În această perioadă, în BTarena are loc Campionatul European de Tenis de Masă.

Vom pleca două zile la Mediaș să ne antrenăm, din păcate. Mi-e și rușine să spun acest lucru: în acest oraș nu există o sală bună în care să ne putem antrena în acest moment. Toate sunt ocupate cu diferite evenimente care mai de care mai importante, evident, decât meciurile și antrenamentele noastre. Așadar, sâmbătă și duminică vom merge la Mediaș și ne vom antrena acolo. Asta este, trecem peste orice fel de greutăți. Trebuie să avem puțină liniște, să ne antrenăm bine și sunt convins că marți vom face o figură frumoasă.

Silvășan a dat detalii și despre problemele de lot cu care se confruntă gruparea sa. Acesta a anunțat că în această seară (01.10) va ajunge Will Cherry în Cluj.

Va veni și noul point guard mâine seară. Va avea patru antrenamente împreună cu echipa. Sper eu să îl avem și pe Dustin Hogue în lot și în echipă, să ne poată ajuta până la acel meci. Eu zic că, chiar dacă acești doi jucători nu ne vor oferi 100% din capacitate, avem șanse. Acum rămâne să o demonstrăm și pe teren.

Întrebat despre evoluțiile excelente ale lui Luca Colceag, tehnicianul în vârstă de 36 de ani a declarat următoarele:

Pentru mine nu este o surpriză pentru că știam ce poate de la antrenamente. Mă bucur foarte mult că am reușit să îl aducem la noi în echipă. Este un tânăr cu mare potențial. Are calități fizice, cât și calități mentale pentru a juca la cel mai înalt nivel. Evident, este un copil, are doar 18 ani și se află în primul lui sezon în care efectiv joacă. Încerc cât pot să îl ajut cu sfaturi și cu minute. Mai are multe de învățat și de progresat, însă potențialul lui este mare. Și al lui, și al lui Grasu, în primul rând, ei fiind juniorii noștri pe care ne bazăm cel mai mult în acest sezon.

La final, Mihai Silvășan a vorbit despre forma de moment a clujenilor și despre felul în care s-au omogenizat până în acest punct al stagiunii.

A fost acesta un prim obiectiv – să ne omogenizăm cât mai repede. Turneul de la Atena a fost primul nostru obiectiv real și aveam o lună și jumătate pentru a ajunge într-o formă cât mai bună. Poate suntem într-o formă prea bună pentru această parte a sezonului, însă nu putem să dăm timpul înapoi, să schimbăm pregătirea. Mă bucur că suntem aici, mă bucur că suntem în grupele Champions League și vom lua fiecare meci și antrenament ca atare, încercând să schimbăm din mers modelul de antrenamente. Dacă trebuie mai intens, dacă trebuie mai puțin intens, vrem să ne adaptăm la ce cerințe sunt și la felul cum îi simt pe băieți, până la urmă.

Marți, 5 octombrie, de la ora 19:30, U-BT Cluj-Napoca va primi vizita lui Darussafaka Istanbul, în primul meci al grupei G din Basketball Champions League.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    oare sala de antrenament de la polivalenta
    de ce nu se poate folosi?

    sau sala gheorghe roman sau oricare dintre salile de sport facute de nastase pe la scoala Ion Creanga sau Agarbiceanu?
    Nu-i ok suprafata sau?

    cu 2 ani în urmă (01.10.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Unde este
    parchetul de la Europene ? Parcă prin Florești. Funcțional sau nu ? Sala de la Onisifor Ghibu tocmai ce a fost renovată și are un parchet excelent ( nu foarte competițional, ce e drept).
    Polivalenta 2 e sală de încălzire pentru Europenele de Ping-Pong. În Babeș parchetul e cam dus. Nu a fost el prea bun niciodată. Asta este situația... și Clujul încă stă bine, în alte locuri e jale.

    cu 2 ani în urmă (01.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!