Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Singurele echipe neînvinse din Liga Națională se duelează în etapa a șaptea

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
26.11.2022

Singurele echipe neînvinse din Liga Națională se duelează în etapa a șaptea

Derby-ul rundei cu numărul șapte din Liga Națională din Baschet Masculin are loc în Sala Sporturilor din Giulești. Rapid București primește vizita celor de la U-BT Cluj-Napoca în duelul singurelor echipe neînvinse în debutul de campionat.

Feroviarii au fost una dintre echipele care s-au mișcat excelent pe piața transferurilor în această vară. Rapidiștii au luat cu asalt stagiunea 2022-23 cu un lot complet nou față de cel din stagiunea precedentă și cu Tudor Costescu pe banca tehnică.

Investițiile din vară au dat roade până acum, iar alb-vișiniii au victorii pe linie în toate competițiile. Cu excepția unui succes, toate celelalte au venit la cel puțin 10 puncte. Elevii lui Tudor Costescu au reușit și calificarea în sferturile de finală ale Cupei României după victorii cu CSM Focșani (99-62) și CSM Galați (89-66).

În campionat, gruparea din capitală a jucat cinci meciuri și a obținut doar victorii. Cel mai recent succes a venit în jocul cu nou-promovata CSM Târgu Mureș, scor 81-62. CSU Sibiu a fost singura echipă care le-a pus probleme, dar giuleștenii s-au impus cu 78-74 în duelul din deplasare.

Tyler Stone este performerul echipei în acest start de sezon. El conduce ierarhiile la puncte și recuperări pe meci, cu 23.2 și 10 la aceste categorii. Darius Johnson-Odom este cel mai bun pasator al echipei, cu o medie de 4 pe meci.

De cealaltă parte, U-BT Cluj vine după ce a obținut cel de-al doilea succes în această stagiune de EuroCup. Campioana României s-a redresat după eșecurile cu Lietkabelis și Venezia și a trecut de Brescia în propriul fief, scor 91-86.

În pauza provocată de meciurile naționalelor, ardelenii l-au înlocuit pe Jordan Taylor cu Nemanja Gordic. Acesta a debutat atât în Liga Națională, unde nu a marcat nici un punct în partida cu CSM Târgu Jiu, dar a strâns 7 recuperări și 6 pase decisive, cât și în EuroCup unde a impresionat prin cele 13 puncte marcate.

În LNBM, Șepcile Roșii au reușit să învingă deja trei echipe care au jucat în playoff-ul din ediția precedentă. Este vorba despre SCM U Craiova, FC Argeș și BC CSU Sibiu. Celelalte victorii au venit cu Petrolul Ploiești și CSM Târgu Jiu.

Stefan Bircevic este coșgheterul echipei la acest moment, cu o medie de 14.6 puncte pe meci. Emanuel Cățe conduce ierarhia la recuperări, cu 6.6 pe meci. La pase decisive este lider tot unul dintre oamenii mari ai echipei: Andrija Stipanovic, cu 3.6 assist-uri în medie.

Partida dintre Rapid București și U-BT Cluj Napoca va avea loc duminică, 27 noiembrie, de la ora 20:00 și poate fi urmărită în direct pe Digi Sport 2, Prima Sport 2 și FRB TV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!