Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sistemul keemotion este montat și pregătit să ajute arbitrii din România

Sistemul keemotion este montat și pregătit să ajute arbitrii din România

Etapa a XIV-a din LNBM, Grupa Valorică A, a reprezentat o premieră pentru baschetul din România. Astfel, toate cele patru partide din această rundă au putut fi văzute în paralel, în format livestream sau televizat, de la ora 19:00.

Acest lucru a fost posibil datorită sistemului keemotion, cel care a fost montat cu o întârziere de trei luni și în sălile de baschet din România.

Similar cu VAR-ul din fotbal sau cu Hawk-Eye din tenis, keemotion va da o mână de ajutor arbitrilor români în cazul deciziilor dificile pe care le au de luat.

De asemenea, un efect secundar al folosirii acestui sistem este dat de faptul că va permite transmiterea livestream a partidelor, cel mai probabil pe canalul de youtube FRB Tv.

Așteptăm ca în următoarele zile FRB să anunțe oficial montarea sistemului keemotion și felul în care acesta va fi reglementat.

*foto: Andreea Vlase

** Actualizare: Sistemul se numește „keemotion”, nu „keymotion”, cum am scris inițial.

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    sa i ajute
    sau sa i incurce 😅

    cu 4 ani în urmă (20.01.2020) Raspunde
  • pipzn :

    Mda
    Daca acest sistem va permite transmisii independente de toanele Digi, astept cu nerabdare.
    In ceea ce priveste ajutorul dat arbitrilor. Teoretic ar trebui sa fie bine, practic, am vazut meciuri de Euroliga in care reluarile tv aratau contrar deciziei arbitrului, iar acesta cu toate insistentele celor interesati (jucatori, antrenori) refuzau sa apeleze la proba video.

    cu 4 ani în urmă (20.01.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      În mod normal
      ar trebui luat exemplul de la Rugby. Acolo arbitrul TV poate interveni peste arbitrul din teren și să-i semnaleze greșeli care s-au petrecut în afara razei de observație a principalului sau pe care pur și simplu nu le-a văzut ( sau nu a vrut să le vadă). Dar există tabăra "băieților cuminți " care se grăbesc acasă și se sperie că ar putea întîrzia 10-15 minute ! :)

      cu 4 ani în urmă (21.01.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!