Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Slobodan Nikolic: "Cred că echipa va face o figură frumoasă la Sibiu”

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
28.09.2012

Astăzi debutează Cupa României care aliniază la start 14 echipe din totalul de 16 înscrise în Liga I. 

Meciul inagural al seriei I va pune față în față echipa Energiei Rovinari și cea din Miercurea Ciuc, confruntare ce va avea loc la Sala Transilvania din Sibiu cu începere de la ora 17.30.

Înaintea acestei dispute, TotalBaschet a stat de vorbă cu tehnicianul plav al formației grojene, Slobodan Nikolic care a vorbit despre diferite aspecte ale competiției și de asemenea despre așteptările pe care le are de la elevii săi. 

Sunteți pregătiți pentru începutul stagiunii 2012/2013?

Pentru noi vineri începe sezonul 2012/2013. Trebuie săspun că echipa este pregătită. Sunt mulțumit de programul pe care îl avem în acest sfârșit de săptămână. Eu am respect pentru toate echipele, dar pot să spun că programul ne avantajează, având primul meci cu Miercurea Ciuc, cel de-al doilea împotriva celor de la Mureș, iar cel de-al treilea cu Oradea. Sunt optimist și cred că echipa va face o figură frumoasă la Sibiu.

Caracterizați în câteva cuvinte fiecare echipă adevrsă participantă în această serie?

Foarte interesant este faptul că dintre cele patru echipe participante în seria noastră, numai Energia și Oradea au reușit să își păstreze nucleul. În schimb, echipa din Miercurea Ciuc a schimbat toata garnitura de străini, însă este un club care investește în baschet și pentru care eu pot spune că port respect. Este o echipă ce provine dintr-un oraș cu tradiție în baschet și chiar dacă nu au au rezultate pe măsură, sunt o o formație de admirat pentru puterea lor.

BC Mureș este o echipă în schimbare, poate tocmai de aceea au consemnat câteva surprize în amicalele pe care le-au avut. Într-adevăr, ei au fost înfrânți de Miercurea Ciuc și tocmai de aceea noi trebuie să fim atenți în primul meci. Cei de la ”Perla Hargita” ne-au arătat că au avut o campanie reușită de achiziții, dar Energia este favorită. Revenind la echipa din Mureș, aceasta are numeroase noutăți. Au pierdut însă un nucleu prețios de jucători, nucleu format din jucători precum Virgil Stănescu, Jason Forte sau Flavius Lăpuște care acum este jucătorul nostru. Pentru noi, meciul cu Mureș ar trebui să fie o surpriză.

Oradea este în aceeași situație ca noi, iar dacă mă întrebați cine este favorită în această serie, voi spune că fiecare dintre noi, Oradea și Mureș are șanse de 33% de-a se impune.

Cum vi se pare noua versiune a Cupei României?

Acum este mult mai bine. Îmi place acest sistem pentru că este unul mai corect.

Cum credeți că vă veți descurca jucând pe un teren neutru?

În sezonul trecut am avut câteva partide foarte bune jucate în deplasare. Mie personal îmi place Sala din Sibiu și cred că vom face o figură frumoasă acolo.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!