Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Smaranda Iliescu: "Dacă echipa merge te baţi de la piept la piept şi cu vicecampioana"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
11.11.2011

În urmă cu o lună baschetul românesc a fost devastat de vestea decesului lui Chauncey Hardy. CSȘ Giurgiu, echipa la care evoluase americanul suferea și mai mult. Pe de o parte pierduse într-un mod tragic cel mai bun jucător al său iar pe de alta rămăsese fără antrenor și jucători străini în lot, Theo Evans, LeVar Seals și Justin Eller alăgând să își continue carierele înalte locuri.

Cu toate acestea echipa din orașul de pe malul Dunării a avut puterea de a trece peste această perioadă dificilă și, cu un nou tehnician și alți doi jucători străini aduși la echipă, continuă drumul în Divizia A.

Pentru a afla cum s-au așezat lucrurile la Giurgiu, Totalbaschet.ro a stat de vorba cu Smaranda Iliescu, managerul clubului și antrenoarea care a promovat echipa pe prima scenă a baschetului românesc.

Ce şanse credeţi că aveţi cu CSM Oradea ? 

Noi am jucat foarte bine atât cu CSM Bucureşti cât şi CSU Ploieşti. Nu suntem o echipă cu gabarit, însă suntem o echipă de viteză şi cu multe aruncări de trei. Conducătorul de joc s-a integrat rapid şi a jucat foarte bine marţi seară. Eu vă spun din experienţa mea, dacă echipa merge te baţi de la piept la piept şi cu vicecampioana. Dacă jucam mai bine pe contra-atac Asesoftul leşina. Şansa este dacă o joci.

Odată cu venirea noului antrenor s-a schimbat şi sistemul e joc ? 

Antrenorul s-a axat pe aceleaţi scheme însă ceea ce s-a schimbat a fost viteza de execuţie. El el este mai exigent, le cere mai mult copiilor, mai strigă la ei şi este impulsiv. Îi tratează ca pe nişte copii. Theo era ceva mai calm.

Acest lucru e bun sau rău ? 

Acum depinde de fiecare. Sunt de părere că e mai bine aşa, să fii mai impulsiv, pentru că mie aşa îmi place.

Care este obiectivul echipei din Giurgiu în acest sezon ? 

Obiectivul este să obţinem cât mai multe victorii. Noi am pătruns într-o etapă în care nu ştiam valoarea echipelor pentru că nu am avut timă să mă duc să o văd. Am adus acum nişte jucători noi care au evoluat foarte bine. Milovic este un jucător de echipă şi Stojakovic la fel. Este o atmosferă foarte bun aici să ştiţi. Băieţii glumesc, au învăţat sârbă, engleză și atmosfera e bună.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!