Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea se impune în Polonia și o elimină pe Sopot din Europe Cup

CSM Oradea se impune în Polonia și o elimină pe Sopot din Europe Cup

Sâmbătă, 5 februarie, CSM CSU Oradea a disputat o restanță cu Trefl Sopot, în faza a doua a FIBA Europe Cup. În debutul jocului, gazdele s-au aflat în control, apoi oaspeții au revenit și scorul a fost echilibrat iar, în ultimul act, orădenii au preluat inițiativa și s-au impus la o diferență de zece puncte: 83-73.

Iată titularii celor două tabere:

Trefl Sopot: Karol Gruszecki, Joshua Sharma, Brandon Young, Yannick Franke, Michal Kolenda

CSM Oradea: Dovis Bickauskis, Alex Gavrilovic, Stephen Holt, Kris Richard, Garlon Green

Primele două minute și jumătate au fost extrem de dificile pentru vicecampionii României, care au ratat patru aruncări de la distanță și una de la interior. Drept consecință, gazdele au început cu un run de 7-0, însă Richard a spart gheața și a reușit un coș de trei puncte. Oaspeții au continuat să comită numeroase greșeli dar polonezii nu au profitat de ele și Oradea s-a apropiat la un punct: 9-8. A urmat un parțial de 5-0 al lui Trefl, iar Cristian Achim a solicitat primul timp de odihnă al întâlnirii. Elevii săi au răspuns foarte bine la indicațiile primite și, după primul sfert, conduceau cu 17 la 16.

Roș-albaștrii au început greoi actul secund, singurul remarcat fiind Richard, care a înscris șase puncte. Green și Bickauskis au readus-o pe CSM Oradea în avantaj și Nikola Markovic a dus scorul la 30-28, provocându-l pe antrenorul lui Trefl Sopot să ceară time-out. Jocul a continuat sub spectrul echilibrului iar, la pauză, scorul era 35 egal.

După revenirea de la vestiare, Markovic și Green au finalizat fiecare câte o acțiune individuală, iar Gavrilovic a marcat de la mare distanță. Cele două echipe au ratat apoi patru libere și elevii lui Marcin Stefanski au egalat la 42. Pivotul francez al Oradiei a înscris încă cinci puncte, însă Gruszecki și Franke s-au remarcat din afara semicercului. Partida a devenit din ce în ce mai disputată, iar Mark Ogden Jr. a închis sfertul al treilea cu patru puncte prin care și-a adus echipa în avantaj: 60-58.

Începutul actului decisiv a fost electrizant: alley-oop Sharma, triplă Markovic, triplă Franke, triplă Holt, time-out Sopot. Orădenii au început să controleze meciul și, după liberele lui Ogden, scorul a devenit 70-63. Young a înscris pe contraatac, însă Markovic și Richard au răspuns imediat cu două coșuri de trei puncte. Gazdele au luptat până la capăt și au încercat să revină dar n-au mai reușit și CSM Oradea a obținut o victorie extrem de importantă: 83-73.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Liderii învingătoarei au fost Nikola Markovic (20 de puncte), Kris Richard (16 puncte), Mark Ogden (12 puncte) și Dovis Bickauskis (10 puncte). De la adversară s-au remarcat Brandon Young (22 de puncte), Joshua Sharma (17 puncte) și Yannick Franke (15 puncte).

Datorită acestui rezultat, trupa lui Cristian Achim ajunge la un bilanț de 3-1 și o egalează în clasament pe Sporting Lisabona. De partea cealaltă, gruparea poloneză, cu o victorie și patru înfrângeri, este eliminată din FIBA Europe Cup. La mijlocul săptămânii următoare, CSM Oradea și Trefl Sopot se vor întâlni din nou, miercuri, 9 februarie, de la ora 19:00, în Arena Antonio Alexe.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!