Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sorin Hartman: ”Mă așteptam ca meciul cu Cluj să fie cel mai puternic duel de la Turneul Final”

Silviu Isailă

Silviu Isailă
30.05.2014

Sorin Hartman, antrenorul celor de la Știința București a vorbit pentru site-ul nostru despre partida pe care echipa sa a câștigat-o în fața celor de la U Cluj, scor 66-89. Acesta a vorbit și despre cele două partide ce vor urma, împotriva Rapidului, sâmbătă, 31.05 cu începere de la ora 16.00 respectiv despre partida cu Miercurea Ciuc programată duminică, la ora 20.30.

Mă așteptam ca meciul cu Cluj să fie cel mai puternic duel de la turneul final, având în vedere că am evoluat la ei acasă și că își doresc foarte mult promovarea în prima ligă. De asemenea Clujul are în componență sportivi care au mai evoluat în prima ligă precum Racovițan, Bercean, Foalea, Crainic, iar pe parchet s-a văzut experiența lor. În ceea ce ne privește ne pregătim de un an de zile pentru acest moment, am pus accentul pe pregătirea fizică respectiv tehnico-tactică și s-a văzut diferența. Pot spune că am avut un plus și din partea băncii mai lungi de care dispunem, noi având 11 jucător în timp ce Clujul a evoluat în 6-7. 

Hartman a vorbit despre motivele care au făcut diferența în partida cu U Cluj:

Am reușit să pun mâna pe niște DVD-uri cu jocurile lor, iar astfel am știut ce atacă, ce se apără și automat am putut să-i contracarez. S-a văzut că am răspuns fără ezitare la apărarea zonă a adversarului respectiv la apărarea pressing pentru ca mai apoi să avem încredere pe faza ofensivă. Să nu uităm totuși că am avut o zi foarte bună la aruncările de trei puncte respectiv la cele de două.

Sunt mulțumit de punctele încasate. Avem cea mai bună apărare din Liga I, cu o medie de 64 de puncte primite pe meci, iar azi am demonstrat acest lucru încasând 66 de puncte din partea unei echipe puternice, contracandidată la promovare.

Acesta a fost întrebat dacă mai are emoții cu privire la promovare acesta a răspuns pozitiv.

Bineînțeles că mai există emoții. Rapidul este o echipă care joacă de mult timp împreună, s-au întărit cu 3-4 jucători în pauza competițională și nu trebuie subestimați. Aș putea să-i caracterizez ca fiind un cameleon cu două fețe, nu știi niciodată la ce să te aștepți din partea lor. În orice caz suntem pregătiți, băieții au deja date despre adversarul de mâine, atât ce joacă din punct de vedere individual cât și colectiv. Nu cred că ne pot surprinde, vom studia mâine dimineață și meciul lor cu Miercurea Ciuc și vom aborda confruntarea la victorie. 

2 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    super interviu
    Deci, "Rapidul este o echipa care joaca de mult timp impreuna si s-au imputernicit" ,"sunt ca un cameleon cu doua fete,ori e buna ori e rea cu ei", iar "celelalte doua meciuri le vor lua de la zero" (spre deosebire de altele care au inceput de la alt scor). Finalul este magistral : "Vom viziona maine urmatorul meci cu Rapidul,de dimineata vom face scouting-ul". Daca au deja meciul pe DVD ce rost are sa mai joace? Nu-mi vine sa cred ca domnul Hartman chiar a declarat ceea ce scrie domnul reporter,dar articolul este haios (poate chiar aceasta a fost intentia) .

    cu 9 ani în urmă (30.05.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    respect!
    Salut si apreciez interesul acestui antrenor pentru echipa lui, pentru modul in care s-a documentat, pentru modul in care si-a organizat jucatorii pe teren si tacticile pe care le-a adoptat. Si a reusit! Munca si interesul se rasplateste.
    Felicitari!

    cu 9 ani în urmă (30.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!