Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sorţi fără milă! Petricevic se întoarce "acasă" să elimine Timişoara

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
22.10.2012

BCM Elba s-a scindat. Păltinişanu şi Markovic vor fi în premieră adversari

Sorţi au decis azi programul meciurilor din sferturile Cupei României. Şi ca într-un film perfect regizat, au decis ca BC Timişoara şi CSU Sibiu să se intersecteze în drumul spre Final-Four. Nu ar fi nimic ieşit în comun dacă partida avea loc oricând în anii trecuţi. Până în acest sezon!

Timişoara vs Sibiu va împărţi inima suporterilor de pe Bega în două. Vor fi alb-violeţii vs "Leii din Banat", cei vechi şi glorioşi, cei care au dat supranumele echipei. Vor fi noii idoli ai tribunei, Jovanovic-Popescu-Archie vs idolii Elbei. Cel mai iubit antrenor, cel mai iubit căpitan şi lunetistul Urke. Markovic şi Velickovic revin la Timişoara şi ca într-un thriller crud au misiunea de a elimina echipa la care au cunoscut consacrarea în România. Iar Dragan Petricevic va trebui să facă faţă presiunii de a juca "acasă, la Timişoara". Soarta îl obligă să dea totul împotriva bănăţenilor lui. Cariera de profesionist îl va purta printr-un episod în care sentimentele vor fi mai prezente decât şipcile de lemn din parchetul sălii Olimpia. 

Lui Dragan şi Sibiului nu la va fi greu pentru că joacă împotriva a 12 băieţi îmbrăcaţi în alb-violet, ci pentru că acolo, în tribună, erau cândva zei. Şi în inimile multor fani încă mai sunt. 

Sfertul dintre BC Timişoara şi CSU Sibiu va veni abia la finalul anului, pe 29 decembrie. Mult după confruntarea din campionat. Atunci va fi prima revenire la Timişoara a lui Petricevic şi Markovic de la plecarea de pe Bega. Dar va fi un meci de campionat. Victoria sau înfrângerea vor fi pe buzele tuturor o zi-două. Campionatul e lung şi un meci nu înseamnă nimic decisiv. Va fi şi atunci multă încleştare, mult sentiment, dar fiecare îşi va vedea de echipa sa.

Însă partida de Cupă e legată şi de performanţa obţinută de Elba în 2010. Chiar în sala de la Sibiu. Acolo unde se va juca returul sfertului de acum. Din tabăra de azi a alb-violeţilor mai face parte doar Păltinişanu. Va fi singur împotriva foştilor săi colegi şi va reveni într-un meci de Cupă în sala în care a cucerit trofeul.

Timişoara vs Sibiu va fi un test emoţional pentru Petricevic, Markovic şi Velickovic, foarte iubiţi în sala Olimpia. Vor reveni în Banat şi Aktas şi Miskovic, iar Păltinişanu se întoarce în sala din Sibiu.

Va fi un meci în care, dacă ţinem cont de superstiţii, va triumfa trupa lui Velickovic, singurul jucător din România care a cucerit Cupa României în trei ani consecutivi, cu trei echipe diferite: Timişoara, Mediaş, Piteşti.

Dar baschetul şi mingea nu ţin cont de sentimente şi va triumfa, cu siguranţă, echipa mai bună, oricare ar fi ea.

foto: adevarul.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • dorutim :

    Nici daca ar fi fost regizat...
    Va fi cel mai greu meci pentru fiecare dintre ei... fratii se vor infrunta cu fratii pentru glorie. Dar nimeni nu va fi ranit si nimeni nu va suferi. Pe fata...ca in sufletul lor va fi dificil. Vor curge lacrimi... Si cred ca vor fi aplaudati in sala, atat inainte de meci cat si dupa, indiferent de scorul de pe tabela...

    cu 11 ani în urmă (23.10.2012) Raspunde
  • SCM Timișoara sorin :

    fie sa renasca...
    "Fie să renască numai cel ce har,
    are de-a renaşte, curăţit prin jar,
    din cenuşa-i proprie şi din propriu-i scrum,
    astăzi ca şi mâine, pururi şi acum."
    Phoenix-Phoenix(1975)

    cu 11 ani în urmă (23.10.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!