Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Speranțele cresc pentru U-BT după victoria din meciul trei

Paul Olar

Paul Olar
11.05.2016

U-Banca Transilvania a obținut o victorie vitală miercuri seara, impunându-se în meciul trei al seriei cu CSM CSU Oradea. Duelul s-a încheiat la scorul de 79-70 și a putut fi urmărit în direct la Digi Sport.

Formația gazdă a început cu Filip Adamovic, Nandor Kuti, Kyndall Dykes, Andrei Kalnichenko și Ivan Zigeranovic, în timp ce Cristian Achim i-a introdus în teren pe Will Franklin, Andrei Mandache, Sean Barnette, Miha Zupan și Salih Nuhanovic.

Adrian Guțoaia intră în forță în meci

Chiar dacă CSM CSU Oradea inaugurează pozitiv duelul, marcând primele cinci puncte, U-Banca Transilvania își revine. Nandor Kuti acumulează extrem de repede trei greșeli personale și este înlocuit de către Adrian Guțoaia. Gălățeanul avea să își aducă imediat aportul asupra fazei ofensive, anunțând, printr-un coș de la mare distanță, o seară productivă. Rolland Torok îi duce pe amfitrioni la 20-13, actul terminându-se la scorul de 24-17.

Martin Zeno sună trezirea în tabăra orădeană

Inițial rezervă, Martin Zeno a reprezentat principala gură de foc a bihorenilor. Americanul a deschis actul secund cu o aruncare din interiorul semicercului. Miroslav Todic a răspuns de la mare distanță, dar Zeno a continuat să impresioneze. Prin ruperi de ritm și fente inspirate, jucătorul cu numărul 3 din garnitura orădenilor a pus în reale dificultăți apărarea clujeană. La pauză, Zeno strânsese 17 din totalul de 36 de puncte ale CSM-ului. Totodată, tabela indica 34-36.

Cătălin Baciu, de departe omul serii

Ivan Zigeranovic a suferit o accidentare, așa că Marcel Țenter s-a văzut nevoit să îl arunce în luptă pe Cătălin Baciu încă dinainte de pauza mare. Odată revenit pe parchet, “Bobo” a dominat autoritar sub ambele panouri. Pivotul înalt de 2.14 m a finalizat inspirat, iar blocajele sale ofensive i-au dat culuare de pătrundere lui Filip Adamovic. Baciu a pus capăt sfertului trei în stil mare, cu un buzzer-beater din spatele arcului de cerc, moment în care sala jubila. Pe statistică, Baciu izbutise, în nici 10 minute, nu mai puțin de 15 puncte și 5 recuperări, în timp ce U-BT se distanțase la 61-49.

Clujenii gestionează bine ultima secvență, eforturile lui Martin Zeno și Andrei Mandache fiind în zadar

Bucurându-se de un ecart de 12 puncte, elevii lui Marcel Țenter nu au mai făcut pași greșiți. Aceștia au dus atacuri lungi, adesea aproape de expirarea celor 24 de secunde. Totodată, Filip Adamovic a orchestrat ofensiva trupei sale, pe când Kyndall Dykes a ieșit la rampă cu coșuri de la semi-distanță. Andrei Kalnichenko a completat la rândul său o seară remarcabilă, atât din punct de vedere ofensiv, cât și defensiv. De partea cealaltă, Martin Zeno a continuat să evolueze senzațional, ajungând la 30 de puncte marcate. În ultimul minut, Andrei Mandache le-a dat mici speranțe fanilor veniți în număr mare de la Oradea, limitând distanța la doar cinci lungimi, 75-70. Filip Adamovic a asigurat însă victoria clujenilor de la nivelul liniei de libere.

Cătălin Baciu a reușit 19 puncte și 5 recuperări. Kyndall Dykes a adăugat 17 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, în timp ce Andrei Kalnichenko și-a ajutat colegii cu 13 puncte, 11 recuperări și 2 pase decisive.

În replică, Martin Zeno a ieșit în evidență cu 30 de puncte, 3 pase decisive și tot atâtea recuperări. Will Franklin a pus pe tabelă 10 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări.

*Foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257 :

    Second unit
    Daca imi zicea cineva inainte de meci ca Zeno da cat Dykes, Adamovic, Pasalic, Todic si Zigi la un loc si noi castigam meciul ... ii ziceam ca-i nebun ... Gutoaia, Bobo si Kalnicenko au jucat ce-i drept senzational :)

    cu 8 ani în urmă (12.05.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    In 18 mai
    La Oradea o sa aflam cine merita sa ajunga in finala.

    cu 8 ani în urmă (12.05.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!