Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Sporting Lisabona a cucerit Cupa Ligii Portugaliei

Sporting Lisabona a cucerit Cupa Ligii Portugaliei

Sporting Lisabona a trecut duminică seara (23.01) de Benfica Lisabona în finala Taça Hugo dos Santos Betclic, echivalentul Cupei Ligii în baschetul portughez, scor 66-64.

Este primul trofeu de acest fel din palmaresul lui Sporting, adversara din finală, Benfica, având 12 finale câștigate în Cupa Ligii.

Sporting a avut de recuperat un deficit de 14 puncte în acest meci, după ce Benfica a condus cu 35-21 și 37-23 în al doilea sfert. Parțialul al treilea avea să aducă egalitatea pe tabelă la 50-50, iar puțin mai târziu Sporting a prins un run de 8-2 și a preluat conducerea la 58-57, după ce era 55-50 pentru Benfica.

Duelul din finală s-a terminat cu șapte puncte la rând marcate de Sporting, 66-64 și campioana Portugaliei a câștigat primul trofeul al sezonului 2021-22 în baschetul lusitan.

În semifinale, alb-verzii au avut de trecut de FC Porto (82-76), o altă grupare ce a reprezentat baschetul portughez pe plan european.

În ultimul act, Trevante Williams a fost principalul marcator pentru Sporting (19 puncte, 7 recuperări), iar Makram Ben Romdhane a replicat cu 18 puncte și 6 recuperări pentru Benfica.

Alb-verzii au 3-0 în fața Benficăi în acest sezon, în urmă cu doar câteva zile impunându-se și în FIBA Europe Cup cu 72-64 în grupa din care face parte și CSM Oradea.

*foto: RTP

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!