Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Srdjan Flajs este noul antrenor secund de la U-BT Cluj-Napoca

Srdjan Flajs este noul antrenor secund de la U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca a anunțat în cursul zilei de joi, 6 iulie, numele noului antrenor secund. Srdjan Flajs va face parte din staff-ul lui Mihai Silvășan în sezonul 2023/2024, sârbul fiind un nume obișnuit cu Liga Adriatică.

Noul membru al staff-ului campioanei României nu a activat ca baschetbalist profesionist și s-a axat pe antrenorat, începându-și cariera în 1993 la Beovuk 72 Belgrad, unde s-a ocupat de pregătirea juniorilor în primii ani. Trecerea la seniori a făcut-o în 2000, iar în 2003 a ajuns la KK Atlas Belgrad, după care au urmat experiențe la Vojvodina Srbijagas, KK Superfund Belgrad, Mega Leks Belgrad sau Lietkabelis Panevezys (Lituania).

Tehnicianul în vârstă de 47 de ani a colaborat și cu Steaua Roșie Belgrad (Serbia), Lietuvos Rytas (Lituania) sau Buducnost Podgorica (Muntenegru), toate din postura de asistent. Printre altele, a fost secundul lui Aleksandar Dzikic, actualul antrenor de la Hapoel Ierusalim.

Flajs a cucerit trofeul Ligii Adriatice și Cupa Muntenegrului cu Buducnost, în perioada în care a fost secundul lui Dzikic. Ulterior, și-a trecut în cont încă o Cupă și titlul în Muntenegru ca și secundul lui Dejan Milojevic. Noul antrenor asistent de la U-BT Cluj are în palmares și o Cupă a Serbiei, alături de Mega Leks.

Clujeni s-au despărțit după finalul sezonului precedent de Milorad Perovic, cel care a fost secundul formației în perioada 2021-2023.

*foto: vijesti.me

13 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    clar
    o achizitie buna. Omul are CV, sa vedem cum sta cu "rabdarea". Cert este un lucru, ca se merge pe filiera sirbo-croata si probabil vor aduce ( atrage) 1-2 jucatori rasariti din spatiul ex-iugoslav ( adica buni si cu experienta, ceva 28- 32 ani ). Dar nu gen Sakic, care a jucat la Cluj parca l-a trimis cineva sa-si faca pedeapsa la munca silnica ! Ar mai fi loc si de 2 americani de forta. Nu mai amintesc de shooter ca stie toata lumea...

    cu 9 luni în urmă (06.07.2023) Raspunde
  • Silvois :

    Secundu
    pare sa fie cam ... principal, in duetu asta cu Silva!

    cu 9 luni în urmă (06.07.2023) Raspunde
  • bela57 :

    Principal ?!
    Sarbul nu a jucat baschet profesionist, deci e super ok pt Silva, care oricand ii poate da peste nas zicand : mai tata, cand vei avea anii si performantele mele in baschet, poti avea decizii hotaratoare, pana atunci mucles !

    cu 9 luni în urmă (06.07.2023)
    • Suporterrrr:

      :)))))cea mai mare aberatie
      Nici Greg Poppovich nu a jucat baschet niciodata… doar zic. Si pe cealalta parte il ai pe Steve Nash care a avut in IQ peste limita ca si jucator si e slab ca si antrenor.

      cu 9 luni în urmă (06.07.2023)
    • Silvois:

      Casa de piatra!
      Ok,indiferent cine va fi vioara intai in relatia asta, important va fi ca ea sa functioneze brici, sa fie de lunga durata!

      cu 9 luni în urmă (06.07.2023)
    • L.P.M.11:

      bela57 : Principal ?!
      Cand zici ca Maestru' Silva ar zice: "cand vei avea anii si performantele mele in baschet...." la ce se refera chestia aia cu "performantele in baschet"? Sa inteleg ca a juca exclusiv intr-o singura echipa de baschet in Romania e o performanta? Oare nu inseamna ca "valoarea" nu l-a facut atractiv pentru un campionat mai ca lumea? "Chioru' este rege in tara orbilor!" zice un proverb, dar niciodata chiorul nu va fi o persoana cu vedere buna!

      cu 9 luni în urmă (06.07.2023)
    • varu silvois:

      eu zic ca afirmatia lui Bela 57
      a fost ironica si sarcastica la adresa lui Silva. Nu sunt fun Silva, dar are de partea lui titlurile castigate consecutiv .

      cu 9 luni în urmă (06.07.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Bela
      Ai apărut? 😳 Chiar mă gândeam ce-i cu tine. Ești bine?

      cu 9 luni în urmă (07.07.2023)
    • bela57:

      L.P.M.11 ,
      Performantele lui Silva ca jucator constau in cele obtinute de U, prezenta la nationala, numar mediu de puncte/meci , numar mare de reusite la aruncarile de la distanta, rolul de capitan, etc . Daca nici Silva nu a avut performante, atunci cine ?!
      Varu silvois , ai dreptate, am fost ironic , dar cred ca cele scrise de mine pot fi si adevarate, din pacate .
      Stefan Cj , multumesc de intrebare, sunt bine, astept cu nerabdare transferurile !

      cu 9 luni în urmă (07.07.2023)
    Raspunde
  • Ricardo :

    U BT
    De azi încep marile mutări la U BT ! Sa fii secundul lui Dzikic unul dintre cei mai valorosi antrenori din spatiul ex Iugislav, nu este puțin lucru . Cu siguranță are o experienta buna și ca scouter !

    cu 9 luni în urmă (06.07.2023)
    • varu silvois:

      Nu de secund avea U nevoie
      Căci oricum va avea rol de decor, dar poate mijloc ste niste transferuri exact ce așteptăm și de la Vlad Moldoveanu.

      cu 9 luni în urmă (06.07.2023)
    • Jess:

      Poti sa privesti si altfel
      E si o miscare de networking, prin care pe la partea de antrenamente si plan tactic, echipa va fi conectata la un mediu profi ca sa poata aduce ce jucatori vor etc

      cu 9 luni în urmă (06.07.2023)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    Nu va rezista
    mai mult de 4-5 luni. Anul nou ıl va petrece ın altâ parte. Probabil câ toatâ lumea bânuieste de ce va pleca. Succes şi sper sâ fie folositor clujului

    cu 9 luni în urmă (06.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!