Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Srdjan Jovanovic: ”Apărarea bună a condus la o ofensivă pe măsură!”

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
05.01.2013

Jovanovic a caracterizat cele două partide ca fiind dificile și a apreciat Sibiul pentru jocul bun prestart.

Două meciuri grele între două echipe puternice. Noi am ajuns în Final 4 dar și Sibiul merita să fie acolo. Sibiul joacă un baschet foarte bun și va fi o echipă competitivă în returul campionatului, a declarat antrenorul Timișoarei la conferința de presă de după meci.

Sârbul, aflat la al 7-lea meci pe banca Timișoarei, a spus că în prima parte a jocului defensiva echipei sale a fost sub așteptări dar apărarea zonă pe care a ordonat-o în repriza secundă le-a adus victoria.

Vreau să îmi felicit jucătorii! Au depus mult efort să câștige meciul. În prima repriză nu ne-am apărat bine, i-am permis lui Austin să înscrie 18 puncte și Sibiului să aibă multe recuperări ofensive. În repriza a doua, din cauză că jucătorii înalți erau în foul trouble am fost nevoiți să jucăm apărare zonă 2 – 3 iar la final această defensivă ne-a adus succesul[…]De obicei când o echipă înscrie bine în prima repriză este puțin probabil să o facă pe tot parcursul meciului. Sibiu a avut în prima parte multe aruncări necontestate. Am riscat, am jucat zonă și le-am spus jucătorilor că momentul decisiv va fi când adversarii vor rata, își vor pierde încrederea iar noi vom reveni în joc. Acest lucru s-a întâmplat, apărarea bună a condus la o ofensivă pe măsură și la final am câștigat.

Referitor la reacțiile pe care le-a avut pe tot parcursul meciului, dar mai ales în sfertul 4, Jovanovic a afirmat că au fost cauzate de neatenția în joc a elevilor săi și că nu s-au datorat lipsei soluțiilor tactice.

Nu a fost nervozitate, a fost emoție. În interiorul meu eram foarte calm, știam exact ce am de făcut, cred că am luat decizii bune, timeouturile le-am luat la momentele potrivite. Dar, dacă văd jucătorii că <dorm> și nu îmi ascultă indicațiile reacționez în acel fel.

Următorul meci al Timișoarei va fi luni, 7 ianuarie, contra CSU Ploiești, într-o restanță din turul campionatului.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!