Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Staff-ul lui Rapid București a fost atacat de niște huligani din Pitești

Staff-ul lui Rapid București a fost atacat de niște huligani din Pitești

Duminică, 10 martie, FC Argeș Basketball a primit vizita lui CS Rapid București într-un meci din etapa a 23-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. La capătul unui joc echilibrat, alb-violeții au izbutit să se impună cu 87 la 84 și și-au consolidat poziția a treia în Top 10.

Dacă, pe teren, lucrurile au urmat cursul normal, în afara lui situația a degenerat, iar staff-ul oaspeților a fost implicat într-o altercație provocată de niște huligani din Pitești. În apropierea Sălii Polivalente, câțiva suporteri s-au legat de un membru al staff-ului giuleștean, l-au amenințat și au avut o atitudine violentă față de acesta. Apoi, aceștia au manifestat același comportament beligerant și față de restul staff-ului și astfel s-a ajuns la un conflict.

„Aseară, târziu, am aflat cu stupoare că - după superba victorie la baschet și extraordinara mobilizare a piteștenilor (3700 de spectatori prezenți în Pitești Arena!) - un grup de huligani, așa ziși "membri ai galeriei", au generat o altercație cu delegația echipei Rapid și l-au lovit pe antrenorul Tudor Costescu! Rușinos!

Sunt, cel mai probabil, aceiași indivizi care înjură nonstop la toate tipurile de competiții și care au ajuns inclusiv în atenția FRF, ca o rușine pentru Pitești!

Noi, piteștenii, nu suntem așa!

L-am sunat imediat pe antrenorul Tudor Costescu, l-am întrebat în ce mod pot ajuta și mi-am cerut scuze, de o mie de ori, pentru tot ceea ce s-a întâmplat. Îmi cer, de asemenea, scuze, în mod public, clubului Rapid București!

Situația este cu atât mai rușinoasă cu cât eu am fost cel care, printr-o discuție cu Tudor Costescu, i-am rugat pe sportivii rapidiști să inversam datele de joc, pentru că, în perioada 2-6 aprilie, când trebuia sa jucam acasă cu Rapid, găzduim la Pitești Arena Campionatul European de Jiu-Jitsu.

Tudor Costescu și clubul Rapid au fost de acord imediat, antrenorul Rapidului felicitându-ne că aducem astfel de evenimente în orașul nostru. Un antrenor care aseară a plecat, cu sânge pe corp, din Pitești!

Îmi este greu să procesez de ce s-a întâmplat și consider că oamenii legii trebuie să trateze aceste situații cu toată seriozitatea și în cel mai drastic mod. Îmi propun să discut aplicat acest lucru cu reprezentanții Poliției și ai Jandarmeriei, astfel încât indivizii de aseară și alții ca ei să își suporte consecințele vandalismului lor, nu doar să braveze cu el!

A susține nu înseamnă a fi huligan! A iubi o echipă nu presupune violență, grobianism și rușine publică!

Iar indivizii respectivi asta generează! Ei fac de rușine Piteștiul, spiritul unei comunități fair-play, conceptul de sport și pe fiecare dintre dumneavoastră, care iubiți acest oraș și echipele sale!

Piteștiul este un altfel de oraș și trebuie să demonstrăm asta zi de zi!”, a scris Cristian Gentea, primarul orașului, pe pagina sa personală de Facebook.

De asemenea, FC Argeș Basketball a emis un comunicat prin care și-a cerut scuze clubului din Capitală:

„FC Argeș Basketball este realmente indignată în urma evenimentelor petrecute la finalul meciului de aseară, câștigat în Liga Națională Getica 95, și își exprimă profunda dezamăgire. Staff-ul tehnic al echipei Rapid București, în cadrul căruia se regăsesc Tudor Costescu și Ștefan Odea, oameni alături de care am obținut rezultate remarcabile în sezoanele precedente, a fost implicat într-o altercație.

Lucrăm zilnic pentru a consolida o adevărată familie, ne respectăm adversarii și suntem de părere că astfel de evenimente nu ar trebui să apară, distrugând, practic, momentele frumoase pe care le avem în sala de baschet.

Am avut record de audiență la Pitești Arena, ne-am bucurat împreună de o atmosferă frumoasă și doar la aceste lucruri ar fi trebuit să ne rezumăm la seară de duminică. Menționăm că persoanele implicate în altercație nu sunt parte a galeriei noastre, a echipei de baschet, și nu au fost prezente în cele 3.705 ce au susținut vulturii.

Ne dorim ca echipa de baschet să nu mai fie asociată cu astfel de momente. Avem suporteri fideli, foarte mulți copii care vin la Arenă, în timpul săptămânii, pentru a-și susține favoriții, iar lipsa de fair play la adresa formațiilor pe care le întâlnim nu ne caracterizează.

Pe această cale, ne cerem scuze, public, clubului Rapid București.”

Așadar în seara în care baschetul a adus în sala din Pitești peste 3700 de spectatori, demonstrând progresul clubului argeșean și interesul cetățenilor pentru acest sport, niște huligani au umbrit această realizare, manifestând un comportament greu de înțeles pentru anul 2024.

*foto: Facebook – Baschet Rapid

8 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    reprobabil
    Mare pacat, imi inchipui ce rusine pe oficialii pitestenilor care au obtinut bunavointa rapidistilor pentru programarea meciului. Nu demult si UBT a beneficiat de o rocada binevenita si asa e frumos si fair-play, sa ajuti nu sa profiti de momentele dificile prin care trece o echipa sau alta, Genul acesta de suporteri se regasesc in principal la fotbal, este mediul perfect de refulare, dar ce te faci daca ajung in sali de sport unde sunt multi copii si femei!? Dar pana la urma....nu suntem in Islanda !!!

    cu 1 lună în urmă (11.03.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Regretabil
    E păcat că astfel de evenimente se petrec tot mai des în baschet, iar huliganii de la fotbal care nu au nicio treabă cu baschetul sunt implicați în astfel de evenimente...
    Însă am totuși o întrebare: în afara arenei, în zona staff-ului, nu există pază sau ceva de genul? Până toți membrii echipei oaspete se urcă în autocar și pleacă de la arenă? Nu se poate să nu existe un minim de pază în acea zonă care să protejeze echipa oaspete când iese din arenă și până în momentul în care pleacă de acolo... Altfel nu ar fi trebuit să aibă incidente de acest gen în primul rând...

    cu 1 lună în urmă (11.03.2024)
    • FC Argeș Pitești Karl94:

      Betie
      Din ce am înțeles un membru din staff ar fi fost primul atacat de niște bețivi ce au văzut ca acesta este îmbrăcat în echipamentul Rapidului (probabil în beția lor crezând ca e vorba de echipa de fotbal). Membrul din staff s-ar fi dus la un magazin din apropiere. Ulterior aceiași indivizi au atacat și echipa de baschet. Există jandarmi și stewarzi care sunt în jurul arenei dar evenimentul s-a petrecut pe o alee puțin mai departe de arena

      cu 1 lună în urmă (11.03.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @Karl94
      Am înțeles, așa se explică...

      cu 1 lună în urmă (11.03.2024)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Ce și faci cu astia
    La meciurile din crbm jucătorii ieșeau pe stradă în parcare la Horia demian. Se salutau cu oamenii, ei între ei jucătorii. Nimeni nu le făcea nimic. Unii îi salutau pe cei de la Mureș, era și Cristi richard și de Constanța. Nimeni nimic cu jucătorii sau staff. Era și markovic de la Oradea printre. Ține un pic și de uscaturile fiecărui oraș/echipa

    cu 1 lună în urmă (11.03.2024) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Ce și faci cu astia
    La meciurile din crbm jucătorii ieșeau pe stradă în parcare la Horia demian. Se salutau cu oamenii, ei între ei jucătorii. Nimeni nu le făcea nimic. Unii îi salutau pe cei de la Mureș, era și Cristi richard și de Constanța. Nimeni nimic cu jucătorii sau staff. Era și markovic de la Oradea printre. Ține un pic și de uscaturile fiecărui oraș/echipa

    cu 1 lună în urmă (11.03.2024)
    • FC Argeș Pitești Karl94:

      Poți să fii sigur
      Poți să fii sigur ca și la Pitești se poate întâmpla asta. Jucătorii nu au fost niciodată în pericol. Acum e vorba doar de niște indivizi ce au confundat, probabil, echipa de baschet cu cea de fotbal. Nimic mai mult. Atmosfera în Pitești e din ce în ce mai frumoasă și sunt sigur ca astfel de evenimente nu se vor mai întâmpla

      cu 1 lună în urmă (11.03.2024)
    Raspunde
  • CSM Focșani Leks :

    urat
    se pare ca exista huligani si in baschetul romanesc

    cu 1 lună în urmă (13.03.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!