Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Statistică. EuroBasket 2013 - România depășită la toate capitolele de Letonia

Adrian Micinic

Adrian Micinic
27.08.2012

Reprezentativa Letoniei nu a lăsat nicio speranță României în meciul disputat, luni (27.08), la Riga, contând pentru campania de calificare la EuroBasket 2013. Tricolorii au fost inferiori adversarilor în fiecare act. Scorul pe sferturi a fost: 21-14, 28-15, 21-10, 19-14. Astfel s-a consemnat rezultatul final de 89-53.

Balticii au fost net superiori din toate punctele de vedere. Acest lucru este confirmat de statistica consemnată la finalul partidei. Letonia a avut 13 reușite din spatele semicercului, având un procentaj de 43% la acest procedeu. De asemenea, învingătorii au fost cu 18 procente mai preciși la finalizare decât România. De altfel, trebuie notat faptul că echipa lui Mladen Ostojic a avut doar 18 coșuri marcate din acțiune în 40 minute de joc și a terminat cu un procentaj de sub 30%.

Letonia a fost superioară și la puncte marcate pe contra-atac (13-6), puncte rezultate de pe urma unei posesii pierdute de către adversar (18-7) și la puncte marcate pe șansa a doua sau după recuperare ofensivă (9-7). Balticii s-au impus și la puncte marcate din spațiul de trei secunde (28-20) respectiv la punctele marcate de rezerve (26-9).

Notabil și faptul că Letonia a avut șase jucători cu procentaj de peste 57% la aruncările din acțiune în acest meci. De asemenea, a fost rulat întreg efectivul de jucători, 11 dintre aceștia bifând cel puțin 13 minute de joc. De asemenea, niciunul nu a rămas în teren mai mult de 23 minute.

În schimb, din partea României doar Mihai Silvășan a terminat cu 50% și Titus Nicoară a fost singurul jucător dintre ceilalți 11 care a trecut de 40%. Ostojic a rulat tot lotul, Vlad Moldoveanu fiind folosit cel mai mult și de această dată, 31 minute.

Superioritatea Letoniei a fost vizibilă și la recuperări. Aici raportul a fost de 43-34, cu un plus de zece mingi obținute din ratările adversarului. Mai mult, raportul posesiilor pierdute (8-13) respectiv cel al paselor decisive (15-11) și al mingilor câștigate (7-4) au favorizat naționala ex-sovietică.

România a terminat meciul din Letonia depășită la absolut toate capitolele statistice posibile.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!