Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

STATISTICĂ. În istoria Diviziei A s-au mai consemnat două cazuri precum cel de la Mediaș

Costin Marinescu

Costin Marinescu
12.11.2011

popovic szijartoGaz Metan Mediaș a pierdut partida cu CSU Ploiești cu 20 – 0 deoarece în primul sfert a folosit cinci jucători străini simulta pe teren.

Nu este însă prima dată când se întâmplă așa ceva în Divizia A. De la introducerea acesti reguli, în 2008, și până înaintea acestei etapei statisticile FRBaschet au înregistrat două meciuri în care nu a fost respectat numărul minim de jucători autohtoni pe care o echipă este obligată să îl folosească pe tot parcursul unui meci.

Prima situație de acest gen a avut loc pe 4 decembrie 2008, în chiar primul sezon în care era valabilă regula jucătorului autohton. Atunci, tot într-un meci contra Ploieșiului, CS Otopeni a introdus pe teren simultan pe Angel Santana, Aleksander Belanovic, Miljan Medvedj, Slobodan Popovic (foto, în albastru) și  Brad Byerson. La acel moment Santana nu avea cetățenie română, jucătorul de origine spaniolă obținând cetățenia abia în 2010.

A doua situație s-a ivit pe 2 aprilie 2010, în cadrul etapei cu numărul 30, ultima a sezonului regulat 2009/2010. Atunci, la partida dintre U Mobitelco Cluj Napoca și SCM Craiova, craiovenii au folosit simultan cinci jucători străini și au pierdut cu 20 – 0. Jucătorii introduși simultan pe teren de Zeljco Zecevic, antrenorul de atunci al Craiovei, au fost Harvey Trevor, Matici Darko, McCoullough Bryan Stevens, Bassett O'Darrien şi Dragovici Radovan.

Deosebirea partidei de la Cluj Napoca față de meciurile din această seară și cel al Otopeniului îl constituie faptul că oltenii au fost conștienți de ceea ce fac. Ei au ales această soluție pentru a nu acumula niciun punct în etapa respectivă și a termina sezonul regulat pe ultima poziție a csalamentului, poziție ce îi avantaja în lupta pentru evitarea retrogradării.

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    mai sunt situatii
    Cel putin una s-a petrecut tot cu Asesoft pe teren. Si atunci ploiestenii au jucat intentionat cu 5 straini pe teren. Dar lucrurile stateau putin diferit. Ai aveau echipa buna atunci si .. se pregateau pt cupele europene. Cred ca era al dupa primul sau al doilea titlu luat de ei. Pentru ca in Europa este voie cu 5 straini in acelasi timp pe teren, ploietiul a preferat sa piarda meciul prin forfait, dar sa faca un .. antrenament. Un antrenament pierdut, dar posibil sa le fi fost util...

    cu 12 ani în urmă (12.11.2011) Raspunde
  • Costin :

    @razv-an
    Nu mai stiu daca Ploiestiul a jucat sau nu in acel meci cu cinci straini si oricum nu ar fi contat deoarece atunci nu exista aceasta regula. In acea partida Ploiestiul a folosit un jucator fara drept de joc in Divizia A, Julius Nwosu, pe care il transferasera pentru cupele europene. Neavand niciun meci la echipa, ploiestenii au decis sa il introduca pe teren contra Clujului cu riscul de a pierde partida.

    cu 12 ani în urmă (12.11.2011) Raspunde
  • suporteru lu peste :

    cadou
    Mediasul are noroc de antrenori unul si unul. Mai ziceam daca era vreo echipa fara jucatori romani, dar sunt singurii care au 4 jucatori romani pe care ii pot introduce in joc oricand. Oricum, cadoul a fost complet: Asesoft a castigat, si-a rulat rezervele si noua achizitie, a castigat in fata titularilor Mediasului (minus Howell - frustrant sa aiba o seara in care ii intra tot pana la acel punct) cu acele rezerve in PRELUNGIRI (punctul slab al Ploiestiului) si ca sa nu fie cadou doar pentru Asesoft, Mediasul a reusit sa piarda punctul de infrangere - ceea ce a fost cadoul cel mai frumos si pentru Cluj, Oradea, Timisoara si Mures. Cei mai castigati din acest meci cred ca au fost insa Negoitescu si Dumitrescu, cei doi tineri de la Asesoft. Nu cred ca isi imaginau ca vor prinde peste 20 de minute contra uneia din cele mai tari echipe din campionat si vor reusi un joc chiar bun pentru ei.

    cu 12 ani în urmă (12.11.2011) Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești ineacsu :

    @razv-an
    are dreptate Costin. Atunci puteai sa joci cu 5 straini pe teren. Nu asta a fost "problema" Asesoftului. A jucat cu jucator fara drept de joc.

    cu 12 ani în urmă (12.11.2011) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    ....
    @ Costin
    Acum ca zici, parca imi aduc aminte de asa ceva. greseala mea

    cu 12 ani în urmă (12.11.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!