Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Statisticile primei faze din FIBA Europe Cup pentru CSM Oradea și CSU Sibiu

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
01.12.2023

Statisticile primei faze din FIBA Europe Cup pentru CSM Oradea și CSU Sibiu

CSM Oradea și CSU Sibiu au fost singurele echipe românești ce au evoluat în acest sezon în grupele unei competițiie europene inter-cluburi desfășurată sub egida FIBA, mai exact Europe Cup. În timp ce vicecampioana României a reușit calificarea în Top 16 de pe locul doi al unei grupe cu Legia Varșovia, Patrioti Levice și Kataja Basket, medaliata cu bronz din LNBM a reușit contra-performanța de a termina pe patru în grupă cu Bilbao Basket, Anwil Wloclawek și Caledonia Gladiators.

Unul dintre factorii principali în realizarea acestei performanțe a orădenilor a fost eficiența ofensivă. Leii Roșii s-au clasat pe locul al șaptelea în ierarhie punctelor pe meci (89.5), pe doi la procentajul aruncărilor din acțiune (50.0%) și pe trei la procentajul aruncărilor din interior (61%). În schimb, formația lui Cristian Achim s-a aflat în zona de mijloc a clasamentului la procentajul de la distanță (34.1%).

La polul opus, BC CSU Sibiu a avut cel mai slab atac din sezonul regulat al FIBA Europe Cup, cu o medie de 63.2 puncte pe meci, cu cinci mai puțin decât cea mai apropiată echipă, BC Trepca. Vulturii au fost codași și la procentajul din acțiune (38.2%), întrucât s-au situat pe 29 de la două puncte (46.3%), pe 27 de la trei puncte (27.6%) și pe 28 de la libere (67.4).

Un capitol la care formația de pe malul Cibinului a stat ceva mai bine a fost cel al recuperărilor, unde cu o medie de 36.5 s-a clasat pe locul al 19-lea. Rivala lor din campionat se regăsește 12 poziții mai sus, cu 40 de astfel de realizări pe meci.

CSM Oradea se remarcă pozitiv și la cea de-a treia categorie principală de statistică: pase decisive. Formația de pe malul Crișului Repede se află în Top 10 și aici, printr-o medie de fix 20 de assist-uri, precum și în mod pozitiv la capitolul mingilor pierdute, cu 11.5 pe meci, suficient pentru locul al șaptelea. Sibienii au avut cele mai multe mingi pierdute pe meci, 17.2, precum și cele mai puține pase decisive, 13.8, la egalitate cu BC Trepca.

Un aspect interesant este că CSM Oradea a avut cele mai multe double-double-uri în rândul jucătorilor, 7, la egalitate cu KB Peja și Keravnos BC. Cele mai multe i-au aparținut lui Cătălin Baciu (3). El este urmat de Erick Neal, cu 2, în timp ce Lennard Freeman și Donatas Tarolis au câte una.

Donatas Tarolis se află în top 10 la mai multe categorii individuale. Lituanianul este pe opt la media de puncte (18.4), pe patru la procentajul din interior (68.4%), pe zece la procentajul din acțiune (57.5%) și pe șapte la eficiență, cu 20.4 unități pe meci.

La index-ul de eficiență stă mai bine doar Erick Neal din tabăra vicecampionilor, cu o medie de 21.2. Acesta este pe 12 în clasamentul marcatorilor, datorită mediei de 17.5. Americanul este al doilea pasator al competiției, cu 8.8 assist-uri pe meci, fiind depășit doar de Olivier Hanlan de la Varese, care are 9 assist-uri pe meci, dar și un joc mai puțin.

În tabăra sibienilor, Pavlin Ivanov a fost singurul jucător în double-digits, cu o medie de 11 puncte pe meci. La assist-uri s-a remarcat Mo Pratt, cu 4.2 pe meci, la recuperări Yordan Minchev, cu 8 pe meci, la intercepții Mouhammed Barro, cu 2 pe meci, iar la capace Rareș Uță, cu 0.7 pe meci.

CSU Sibiu și CSM Oradea sunt adversare directe în acest weekend, în etapa a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Disputa este programată sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 19:00, în Sala Sporturilor Transilvania și poate fi urmărită exclusiv pe FRB TV.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu - Bogdan Isailă

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!