Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Statisticile primei faze din FIBA Europe Cup pentru Oradea și Craiova

Statisticile primei faze din FIBA Europe Cup pentru Oradea și Craiova

CSM CSU Oradea și SCM Craiova au trecut cu bine de prima fază a FIBA Europe Cup, reușind să se califice mai departe după ce și-au câștigat grupele. Miercuri seară, cele două formații s-au impus fără probleme în fața lui Kangoeroes Basket Mechelen și Norrkoping Dolphins, ajungând fiecare la un bilanț de 5-1.

Prestațiile excelente ale orădenilor și craiovenilor se pot observa și dacă ne uităm la statisticile primei faze. De exemplu, CSM Oradea este pe locul 5 în FIBA Europe Cup la puncte (88.5), procentajul aruncărilor din acțiune (49.5%), procentajul aruncărilor de trei puncte (39.3%) și pase decisive (20.2).

De asemenea, elevii lui Cristian Achim au cel mai mare procentaj de la linia de libere (85.4%) și cea mai mare medie de intercepții (10.7). Nu în ultimul rând, Leii Roșii se află pe poziția secundă atât la eficiență (106.0), cât și în clasamentul formațiilor cu cele mai puține greșeli (9.3).

În același timp, SCM Craiova este pe locul 5 la procentajul aruncărilor de un punct (78.3%) și în topul echipelor cu cele mai puține turnovers (11.3). În plus, oltenii au a doua cea mai bună performanță într-un meci la procentajul aruncărilor de la distanță (61.1%).

Din punct de vedere individual, Erick Neal a fost unul dintre cei mai buni jucători din FIBA Europe Cup, aflându-se în Top 5 la pase decisive (7.2 – locul 3) și intercepții (2.5 – locul 4). De asemenea, fundașul Oradiei deține recordul stagional la capitolul paselor decisive, după ce a reușit 15 assist-uri în victoria cu Rilski Sportist din tur.

Donatas Tarolis, colegul său, este pe poziția secundă la procentajul aruncărilor din acțiune (69.8%) și pe locul 4 la procentajul aruncărilor din interiorul semicercului (71.8%).

În schimb, din lotul lui Vitaly Stepanovski, s-au remarcat Giordan Watson (6.9 pase decisive – locul 5) și Dimitrije Nikolic (100% de la linia de libere – prima poziție).

În următoarea fază a competiției, CSM CSU Oradea și SCM U Craiova vor avea adversari din Germania, Polonia, Franța, Portugalia și Cipru. Componența grupelor o puteți consulta la următorul LINK.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!