Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua a avut mult de muncă pe final de meci pentru a învinge Rapidul

Steaua a avut mult de muncă pe final de meci pentru a învinge Rapidul

CSA Steaua București a trăit periculos pe teren propriu în partida cu Rapid București. „Militarii” au fost aproape să irosească un avantaj de 18 puncte dar au câștigat într-un final partida desfușarată astăzi, 18 octombrie, în Sala Mihai Viteazul cu scorul de 91-88.

Steaua a început mai bine partida și a marcat primele 5 puncte. Diferența s-a păstrat în prima jumătate a actului inaugural, 10-5 în favoarea gazdelor. Michael Hope cu un four-point-play a strâns scorul pe tabelă. A venit momentul lui Jackson să iasă la rampă și cu două coșuri de la distanță Steaua se desprindea la 18-11, moment în care Marius Bulancea solicita timp de odihnă. În finalul sfertului a avut loc un duel de la distanță între Carter și Hope. La finalul primelor 10 minute de joc tot 7 puncte erau pe tabelă între cele două echipe, 24-17 pentru Steaua.

Hope a fost primul marcator și în sfertul secund, de la linia de libere. Steliștii au răspuns cu 5 puncte la rând și s-a desprins pentru prima dată la 10 lungimi, 29-19. Steliștii au continuat seria bună și au mai pus 4 puncte pe tabelă. Copes în urma unei recuperări ofensive a oprit run-ul gazdelor. Steliștii au rămas în control și au păstrat un avantaj format din două până la finalul primei reprize. Steaua conducea pe Rapid cu scorul 47-34 la jumătatea meciului.

Jocul s-a reluat cu o triplă venită din mâna lui Karlo Vragovic. Giuleștenii au răspuns cu 6 puncte la rând. Luca Vasile cu o triplă a coborât ecartul la sub 10 puncte și Eugen Ilie solicita rapid timp de odihnă. Elevii săi au răspuns excelent și au dus scorul la 60-45. Cele două formații s-au neutralizat până la finalul sfertului trei și ultima secvență de joc pleca de la scorul de 69-55.

Rapid a început bine actul decisiv și Swopshire cu o triplă le dădea speranțe giuleștenilor. Scorul era 75-66 cu 6 minute rămase din meci. După câte o reușită din apropiere de fiecare parte, tot același american al Rapidului a mai înscris o dată de la distanță și doar două posesii mai despărțeau cele două formații. Vragovic cu un procedeu asemănător a mai liniștit apele pentru gazde. Swopshire a mai adus 5 puncte la rând pentru rapidiști. Jackson și Vragovic au răspuns cu 4 puncte consecutive și înaintea ultimelor 80 de secunde scorul era 86-78 pentru gazde. Echipa din Grant nu s-a dat bătută și Hope a transformat un three-point-play după time-out. Alb -vișinii au ratat o șansă mare, după ce Casale a comis un turnover la intrarea în ultimul minut de joc. Steliștii au irosit câteva libere și Mosely a avut o aruncare din propriul teren care să aducă egalarea, dar nu mingea nu a intrat în coș și gazdele s-au impus cu scorul de 91-88.

Kaelin Jackson a fost omul meciului cu 30 de puncte, 5 pase decisive, 5 intercepții și 4 recuperări. Zarko Djuric a contirbuit cu 19 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări. Terrell Carter a strâns un double-double cu 16 puncte și 17 recuperări. Karlo Vragovic a reușit 11 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

Michael Hope a fost cel mai bun marcator al Rapidului cu 23 de puncte. Eric Copes a terminat cu 17 puncte și 11 recuperări. Jordan Swopshire a marcat 13 puncte și a strâns 9 recuperări. Keith Mosely a adăugat 11 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări.

FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

1 comentariu la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Un meci muncit
    In care ambele reprezentante au dat ce e mai bun , au dat totul pe teren , sa vedem cine prinde play-off-ul dintre cele doua

    cu 2 ani în urmă (19.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!