Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua a obținut o victorie grea la Galați

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
30.10.2016

Partida vedetă a cuplajului găzduit sâmbătă seara de sala Polivalentă Dunărea a adus față în față formațiile Phoenix Galați și Steaua CSM Eximbank, într-o partidă ce a contat pentru cea de-a VI-a etapă din LNBM. Antrenorul Florin Nini a început meciul cu 5-ul: Waters, Petică, Pesic, Milovanovic, Bojovic iar omologul său, Claudiu Fometescu a replicat cu: Malesevic, Long, Runkauskas, Baciu și Dudzinski.

Partida a stârnit orgolii mari atât în teren cât și în tribună. Baciu a marcat primul coș al meciului, dar gălățenii, pe mână lui Bojovic, Pesic și Waters au controlat primul sfert pe care l-au încheiat cu trei lungimi avans, scor: 18-15. Steaua a revenit și a trecut în avantaj în min.13, Szijarto a scuturat plasa din afara semicercului, Runkauskas l-a imitat și scorul a devenit: 23-30 (min.15). Bojovic și Milovanovic au ținut Phoenix aproape și la pauză Steaua a avut un avantaj de trei puncte, scor 33-36. Echipa gălățeană a început cu un ecart de 4-0 cel de-al treilea sfert și Vlaicu și-a adus echipa în avantaj.

Oaspeții au mers pe mâna lui Paul care a izbutit două aruncări de trei puncte în momente importante, aducându-și încă odată echipa în avantaj: 49-54 (min.28). Pe fondul unor decizii pripite, liderul campionatului s-a desprins decisive cu 152 de secunde înainte de final, scor: 64-72, obținând o victorie grea în fața unui adversar incomod care s-a bătut până la capăt în ciuda faptului că a avut două absențe importante: Pîrlog și Daniels, ambii accidentați.

Rezultat final: Phoenix Galați – Steaua CSM Eximbank 74-78 (18-15, 15-21, 20-21, 21-21). Principalii marcatori: Bojovic 17 p, Milovanovic 15 p, Pesic 14 p, Waters 12, de la Phoenix respectiv Runkauskas 19 p, Jevtovic 14 p, Paul 13 p, Malesevic 10 p, de la Steaua.

*Foto: Viorel King

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!