Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua a trecut de CSM Focșani în ultimul meci pentru ambele echipe din acest an

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.12.2022

Steaua a trecut de CSM Focșani în ultimul meci pentru ambele echipe din acest an

După un meci din etapa a 12-a cu multe răsturnări de situație, CSA Steaua București a trecut în deplasare de CSM Focșani. Roș-albaștrii au reușit să se impună cu scorul de 76-70 și ajung la un bilanț de 4-6, în timp ce vrâncenii se situează la 2-9.

CSM Focșani: Kevin Johnson, Cătălin Petrișor, Pavle Reljic, Ionuț Berceanu, Eric Kibi

CSA Steaua București: Strahinja Jovanovic, David Stan, Gokhul Natesan, Titus Nicoară, James Farr

Roș-albaștrii au început furtunos partida, cu opt puncte consecutive reușite de Farr, Jovanovic și Nicoară. Kibi a marcat primele trei puncte pentru gazde și a dat startul unui run de 10-0 al acestora, oprit de Farr și Jovanovic. Nicoară și Johnson s-au duelat apoi în coșuri de la distanță. În ciuda mâinii sigure a americanului de la Focșani, steliștii au ținut aproape, iar după 10 minute tabela indica 23-23.

Militarii au deschis al doilea sfert cu două reușite din interior, dar Johnson a continuat evoluția reușită cu o nouă triplă. Djuric a răspuns prin același procedeu și a dus scorul la 26-32. Mandisodza a majorat diferența printr-o reușită de la semi-distanță. Reljic a oprit run-ul oaspeților, dar Vragovic a replicat imediat printr-o triplă. Diferența a devenit pentru prima oară de două cifre datorită lui Mandisodza. Vrâncenii au înscris 10 puncte consecutive în finalul sfertului, iar la pauza mare scorul era 38-39.

Anikiienko i-a readus în avantaj pe cei de la Focșani cu un coș din interior în debutul sfertului secund. Farr a preluat frâiele ofensivei steliste și cu șase puncte consecutive ducea scorul la 42-49. Berceanu a punctat apoi cu un layup, înainte de un and-one al lui Kibi. El și Johnson au contribuit la restabilirea egalității la 51. A urmat un run de 8-1 al roș-albaștrilor, peste care cireașa de pe tort a fost tripla lui Djuric care făcea ca înaintea ultimului sfert scorul să fie 52-59.

După două minute de secetă, Vragovic a făcut ca avansul de pe tabelă să fie de două cifre printr-o triplă din zero grade. Reljic a marcat primul în sfertul al patrulea pentru Focșani și a reușit să reducă diferența la jumătate (58-63). Farr le-a tăiat avântul gazdelor cu un alley-oop în tranziție. Tot americanul a marcat un coș extrem de important de la semi-distanță, iar Steaua s-a impus în cele din urmă cu 76-70.

James Farr a condus-o pe Steaua către victorie cu un double-double, reușind să adune 24 de puncte și 11 recuperări. Zarko Djuric l-a urmat cu 16 puncte și 9 recuperări. Pentru Focșani, Kevin Johnson și-a trecut în cont 21 de puncte și 6 recuperări, evoluând toate cele 40 de minute. Eric Kibi a avut 17 puncte și 16 recuperări.

Pentru ambele echipe, acesta a fost ultimul joc din 2022. CSM Focșani va juca acasă la CSM Constanța în runda următoare, iar Steaua va primi vizita Lagunei București.

*foto: Răzvan Păsărică/Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!