Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua are prima opțiune la calificare după victoria de la Craiova

Ionuț Greere

Ionuț Greere
22.09.2015

Steaua CSM EximBank a câștigat în această seară, la Craiova, și are prima șansă la calificarea în sferturile de finală ale Cupei României. Băieții antrenați de Hristu Șapera s-au impus cu scorul de 79-71 (17-20, 23-15, 18-17, 21-19).

Craiova, încurajată de un public numeros, dornic să vadă la lucru noua echipă a orașului, a început în forță și a avut un run de 6-0. Replica Stelei a venit după trei minute de la startul jocului prin aruncarea de la distanță a lui Miță Paul. Bozovic a răspuns cu aruncare din interiorul semicercului, pentru ca Aleksandar Rasic să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj, 8-8. Același Paul a adus pentru prima dată pe Steaua în avantaj, iar Lee a mărit diferența la 15-10. Craiovenii au fost mai proaspeți pe finalul sfertului și au condus după primele 10 minute cu 20-17. Actul secund din prima repriză a aparținut oaspteților, care au profitat de erorile comise de gazde, dar și preciziei la aruncările de la distanță. Titus Nicoară a marcat pentru 35-29, iar Cooper a dus Steaua la 8 puncte diferență, 40-32, Ultimul coș al primei reprize a aprținut lui Cătălin Burlacu, pentru 35-40, la pauza mare.

Repriza secundă a început tot cu oaspeții la timonă. Nicoară a marcat pentru cea mai mare diferență pe tabela de marcaj, 51-41, de partea cealaltă doar Burlacu s-a luat la trântă cu oaspeții și a punctat din orice poziție. Înainte de ultime 10 minute bucureștenii conduceau cu scorul de 58-52, iar speranțele erau reaprinse în Polivalenta craioveană. Ultimul sfert a fost dramatic. Craiova s-a apropiat la 3 puncte de Steaua și se părea că are puterea să întoarcă rezultatul, mai ales că Polivalenta era un vulcan. A fost nevoie de o aruncare greșită și oaspeții s-au desprins din nou, de data aceasta decisiv.

Pentru Craiova, Cătăalin Burlacu a fost cel mai eficient jucător, cu 22 de puncte și 3 recuperări, fiind urmat de Micic, care a totalizat 16 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive și Milivoje Bozovic cu 16 puncte și 5 recuperări. Din punct de vedere statistic, Craiova a terminat partida cu procentaje de 51.4 % la aruncările de 2 puncte, 36.4 % la aruncările de la distanță (8/22) și 61.1 % la linia de libere cu 11 marcate din 18 primite.

De partea cealaltă, de la Steaua s-au remarcat:Titus Nicoară cu 16 punte și 9 recuperări, Amis cu 15 puncte și 8 recuperări. Statistic, bucureștenii au terminat jocul cu următoarele procentaje: 54 % la aruncările din interiorul semicercului, 34.6 % la aruncările din afara semicerului și 75 % de la linia libere, marcând 12 din 16.

Returul va avea loc pe 25 septembrie, în Sala Regimentului de Gradă, de la ora 19.30.

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    Inca nu este prea tarziu
    Stimate Domnule Director Barcan,

    Va rugam ca impreuna cu sfatuitorii Dumneavoastra de taina in ale baschetului sa purcedeti la rezilierea pe cale amiabila a contractelor lui Djurkovic si Grubov, care asa dupa cum s-a vazut atat in meciurile de pregatire cat si in cel oficial cu Steaua, aportul lor la echipa este nul. Din cate se zvoneste acestor plecari se opune insusi OLIVER POPOVIC, antrenorul(fost mare jucator) care inca nu a convins pe nimeni in noua lui meserie. In cazul in care nu veti reusi sa va impuneti punctul de vedere in fata cuplului de antrenori, va rugam respectuos va demisionati, deoarece sunteti incompetent.
    P.S. - inca nu este prea tarziu sa se indrepte prostiile facute in aceasta vara de acest cuplu de asa zisi antrenori, si sa se poata incepe campionatul intr-o stare de normalitate. Nu va bazati numai pe Burlacu, aruncat la inaintare ca va rezolva el aceste probleme. NU FACETI ACEEASI PROSTIE CA LA HANDBAL FEMININ, UNDE AVEM DOI ANTRENORI CRAIOVENI GET BEGET CARE OBTIN REZULTATE PE ALTE MELEAGURI, NOI ZBATANDU-NE IN MEDIOCRITATE CU AMARIEI SI GOGARLA.

    cu 8 ani în urmă (23.09.2015)
    • tzontzolino:

      djurkovic
      La Pitesti si eu am avut niste dubii dar pana la urma si-a facut datoria! La Medias a fost cel mai bun sezonul trecut, deci nu o fi chiar asa de praf...Poate e doar vina antrenorului ca acesti 2 jucatori nu merg iar jucator ca Jovanovic nu au putut ramane!

      cu 8 ani în urmă (23.09.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      meci
      Cum a jucat echipa in ansamblu si respectiv cum s-au descurcat ultimii doi veniti,Johnson si Grubor?La pivoti cred ca avem un blestem pe cap:Topchov,Marojevic,acum Djurkovic,pe care personal il consider cel mai slab pivot din campionat,chiar ma intreb cum de pot face orientari in asemenea hal de neinspirate...

      cu 8 ani în urmă (23.09.2015)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    pivoti
    Sund de aceeasi parere cu @tzontzolino ca problema e in alta parte. Topchov a jucat la Oradea si a facut-o foarte bine finnd unul dintre cei mai apreciati pivoti din sezonul respectiv. Djurkovic nu are inaltime dar e foarte bataios (in genul lui Popescu) si puncteaza din toate pozitiile.
    Nici mie nu imi place stilul de joc al lui Djurkovic dar pe unde a fost si-a facut tot timpul treba si pana la urma asta e important.
    Problema e ca antrenorul sa accepte acest stil de joc si sa-l puna in valoare. La fel a fost si la Jovanovic. Daca jucatorii au fost adusi la cererea antrenorului si nu a altcuiva atunci acesta trebuie sa-si asume responsabilitatea.

    cu 8 ani în urmă (23.09.2015)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe totalulbaschetilor:

      @soso
      Iti respect parerile avizate si exprimate elegant de-a lungul timpului,dar cred ca trebuie sa admiti si altele.Intai,nu am spus ca respectivii au fost niste jucatori dezastru,au avut etape in cariere cu evolutii apreciabile,doar ca la noi au jucat sub orice critica si asta a fost realitatea dupa care ii analizam.Altminteri,ca e responsabilitatea antrenorilor,ai perfecta dreptate,insa si ei sunt oameni si mai pot gresi,iar important este sa corectezi erorile,nu sa persisti in ele.

      cu 8 ani în urmă (23.09.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!