Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua București bifează a doua victorie consecutivă în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
04.01.2023

Steaua București bifează a doua victorie consecutivă în Liga Națională

Steaua București a câștigat disputa cu adversara locală Laguna București din etapa a 13-a. Gruparea roș-albastră s-a impus cu scorul de 82-59 și ajunge la un bilanț de 5-6, în timp ce rechinii rămân în subsolul clasamentului, cu un record de 1-11.

Steaua București: Strahinja Jovanovic, Luca Vasile, Zarko Djuric, Titus Nicoară, James Farr

Laguna București: Trevor Blondin, Radu Paliciuc, Lukas Aukstilkalnis, Wilhelm Brosser, Raheem Johnson

Jovanovic a marcat primul în jocul din Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazul. Farr și Blondin s-au duelat apoi în coșuri de la distanță. Jovanovic a dus scorul la 11-15, înainte ca Laguna să treacă în avantaj pentru prima oară datorită unui run de 7-0. Vragovic și Vasile au replicat cu câte o reușită din spatele arcului de cerc. După 10 minute, militarii conduceau cu 22-14.

Al doilea parțial a debutat cu triplele reușite de Negoițescu de o parte și Brosser de cealaltă parte. Paliciuc a redus diferența la doar patru puncte cu un coș pe pătrundere. Djuric a punctat de la libere, înaintea unei noi triple a lui Vragovic. Baschetbalistul croat a dus pentru prima oară diferența de pe tabelă în double-digits (32-22). Brosser și Blondin nu au stat pe gânduri, iar datorită lor, trupa lui Minic revenea din nou la patru lungimi (32-28). Natesan a replicat cu șase puncte consecutive, bifate printr-o triplă și un and-one, iar la pauza mare scorul era 40-33.

Natesan a început a doua repriză în nota în care a terminat-o pe prima și a reușit să puncteze de la distanță, după un coș de la semi-distanță al lui Aukstilkalnis. Blondin și Nicoară i-au urmat exemplul acestuia, iar scorul devenea 48-38. Jovanovic cu un and-one și Natesan cu o triplă au reușit să ducă avansul la 16 puncte. Johnson a marcat șase puncte consecutive pentru a îi readuce pe rechini în joc. Înaintea ultimului sfert, tabela indica scorul de 64-48.

După câteva momente de secetă, Vasile și Djuric au marcat primele puncte din sfertul patru. Autohtonii Stan și Nicoară s-au trecut și ei apoi pe lista marcatorilor din ultimul parțial. După trei minute de joc, Stăncuț a oprit momentul slab al echipei sale și a spart gheața. Aukstilkalnis a marcat și el cinci puncte consecutive și a dus scorul la 73-57. În cele din urmă, Steaua s-a impus cu scorul de 82-59.

James Farr a fost omul meciului și a reușit un nou double-double pentru echipa sa: 13 puncte și 11 recuperări. Titus Nicoară a flirtat și el cu această performanță și a avut 9 puncte și 9 recuperări. De partea cealaltă, Trevor Blondin s-a remarcat cu 17 puncte, iar Lukas Aukstilkalnis a avut 14 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive.

În următoarea etapă, CSA Steaua București va juca acasă la CSM Oradea, iar Laguna București va primi vizita celor de la CSM Constanța

*foto: Facebook/Laguna Sharks București

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    rechinii
    platicile de dambovita iar s-au prajit

    cu 1 an în urmă (05.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!