Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua București câștigă duelul cu CSM Focșani după o a doua jumătate de excepție

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.03.2022

Steaua București câștigă duelul cu CSM Focșani după o a doua jumătate de excepție

CSA Steaua București a câștigat într-o manieră categorică disputa de pe teren propriu cu CSM Focșani. Roș-albaștrii s-au impus cu scorul de 99-78 și ajung la un bilanț de 10-12. Vrâncenii au opt succese și 13 eșecuri.

Eugen Ilie i-a titularizat pe KJ Jackson, Karlo Vragovic, Robin Mandisodza, Zarko Djuric și Terrell Carter. Mihai Petruț a început cu Henri Wade-Chatman, Alexandru Burlacu, Pavel Reljic, Aliaksandr Pustahvar și Demetris Morant.

Americanii Wade-Chatman și Jackson au fost primii marcatori, din interiorul semicercului. Reljic a înscris prima triplă a partidei. Pustahvar a mărit ecartul la cinci lungimi, înainte ca Vragovic să puncteze de la semi-distanță. Mandisodza i-a adus pentru prima oară în avantaj pe roș-albaștrii, după care Wade-Chatman a reușit un stop-șut. Morant a animat partida cu un slam-dunk electrizant. Reljic a continuat prestația bună din spatele semicercului și a dus scorul la 15-13. Wade-Chatman i-a urmat exemplul și a mărit ecartul la cinci lungimi. Steliștii au revenit în ultimele două minute ale sfertului și conduceau cu 23-19, după tripla lui Cvetinovic.

Vrâncenii au deschis al doilea parțial cu un run de 6-2, alimentat de triplele lui Bratosin și Wade-Chatman, iar Eugen Ilie a cerut timeout la 25-25. Steger a înscris și el de afară, iar oaspeții reveneau în avantaj. După ce steliștii au înscris patru puncte consecutive, a venit rândul lui Mihai Petruț să ceară timp de odihnă, când elevii săi conduceau la un punct. Gazdele au revenit la conducere prin coșul lui Cvetinovic. Ecartul a crescut la cinci puncte (37-32) după ce Carter l-a lansat în tranziție pe Jackson pentru un slam-dunk. Baker a reușit un and-one, dar Carter cu un layup și Vragovic cu o triplă duceau scorul la 37-35. La pauza mare, Steaua conducea cu 47-45, după liberele transformate de Steger.

Carter a fost primul marcator din a doua jumătate, după o piruetă în interior. Petrișor a răspuns imediat de la distanță, înainte ca și Vragovic să înscrie prin același procedeu. Konjevic a înscris și el de la distanță, iar tabela indica 55-48. Reljic și Baker au înscris cinci puncte rapide pentru a tăia deficitul la două lungimi, dar Vragovic și Gîrbea au ieșit din nou la rampă din spatele semicercului  iar scorul era 61-53. Bucureștenii au continuat evoluția dominantă din spatele semicercului, iar înaintea ultimelor 10 minute, scorul era 77-63.

Jackson a deschis ultimul act cu un drum la linia de libere, fructificând una din două încercări. Steger a întrerupt seceta Focșaniului cu o pătrundere impresionantă, dar Steaua se distanța din nou la 15 puncte prin Kaelin, iar Mihai Petruț cerea un nou timeout. Imediat după acesta, Steger a reușit un slam-dunk. Jackson a continuat să domine spațiul de trei secunde și și-a mai trecut două puncte în cont. Petrișor și Pustahvar au înscris de afară pentru a mai tăia din avantajul steliștilor, care ajunsese la 18 puncte la un moment dat, dar bucureștenii au închis mai bine disputa. Scorul final a fost 99-78.

Steaua a avut patru jucători în double digits la capitolul punctelor înscrise. Este vorba de Terrell Carter (19 puncte), Davor Konjevic (23), Karlo Vragovic (17), KJ Jackson (14). Henri Wade-Chatman a fost cel mai bun marcator al confruntării. Americanul a terminat cu 24 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

În etapa următoare, Steaua București evoluează în deplasare cu CSM Ploiești. CSM Focșani primește vizita celor de la SCM U Craiova.

*foto: Facebook CSA Steaua București

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!