Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua București câștigă Eternul Derby pe terenul marei rivale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
03.10.2022

Steaua București câștigă Eternul Derby pe terenul marei rivale

Steaua București a dat peste cap calculele din grupa D a primului tur din Cupa României. Roș-albaștrii au reușit o victorie surprinzătoare în fața lui Dinamo București, echipă favorită la prima poziție după succesul cu U-BT Cluj. Scorul final a fost 80-73, iar Șepcile Roșii au profitat și au avansat în faza următoare a competiției. Pe locul doi a încheiat echipa armatei, dar aceasta nu are șanse la calificare în Final 8.

Steaua București: Strahinja Jovanovic, Luca Vasile, Zarko Djuric, Titus Nicoară, James Farr

Dinamo București: Andrei Mandache, Darnell Edge, Donte Ingram, Ștefan Grasu, Rareș Uță

Primele trei reușite au venit din spatele semicercului, două pentru Steaua (Jovanovic și Djuric) și una pentru Dinamo (Ingram). Jovanovic a dus scorul la 8-3 cu un layup. Au urmat patru puncte consecutive ale lui Uță prin care alb-roșii reintrau în joc. Jovanovic a continuat evoluția foarte bună și a dus scorul la 12-9 după o reușită în fața lui Moldoveanu. Tilmon a marcat șase puncte la rând, printre care și un alley-oop, iar după un sfert Dinamo conducea cu 14-15.

Nicoară a deschis al doilea parțial cu un layup, înaintea triplei lui Addison. Mandisodza a egalat în tranziție. Fostul jucător al Sibiului a marcat și la inel, iar după un drum al lui Tilmon la linia de libere, alb-roșii conduceau cu 19-22. A urmat un run de 6-2 al roș-albaștrilor care reveneau la conducere. Cele două echipe au preluat inițiativa prin rotație din acel moment, niciuna dintre ele reușind să se distanțeze la mai mult de o posesie. La pauza mare, Steaua conducea cu 34-32 în urma unui layup al lui Jovanovic.

Steaua s-a distanțat la două posesii în debutul reprizei a doua cu layup-ul lui Farr. Vîrnă a marcat primele sale puncte din spatele semicercului, dar Farr a răspuns prin același procedeu. Vragovic a marcat și el de afară și scorul era 42-35. Ingram a răspuns cu un coast-to-coast layup. Tilmon și-a adus echipa la doar două puncte, înainte ca ecartul de șapte lungimi să fie refăcut de Farr și Nicoară. Run-ul de 7-0 al dinamoviștilor a restabilit egalitatea la 47. Alb-roșii au revenit în avantaj prin Tilmon, dar Steaua a egalat imediat de la libere. Înaintea ultimului sfert, tabela indica 51-53 pentru Dinamo.

Roș-albaștrii au deschis excelent ultimul parțial, cu un run de 9-0 alimentat de Vasile și Nicoară. Tilmon a spart gheața pentru echipa sa de la linia de libere. Addison a apropiat-o pe Dinamo la doar o posesie. Djuric și Jovanovic au preluat frâiele și au pus pe tabelă cea mai mare diferență din meci: 65-57. Tilmon a replicat cu un and-one. Ingram a marcat în tranziție și deficitul devenea de 3 puncte. Djuric l-a dublat cu un coș de trei puncte. Dinamo s-a apropiat apoi la patru puncte prin Vlad Moldoveanu care marca primele sale puncte, dar vărul său, Luca Vasile, a reușit o triplă de senzație pe sirenă. În cele din urmă, scorul a fost 80-73 pentru echipa armatei.

Strahinja Jovanovic a fost din nou omul meciului pentru Steaua și a bifat 19 puncte, 5 recuperări și 10 pase decisive. James Farr și Zarko Djuric au avut câte 14 puncte. În double-digits au mai fost Luca Vasile și Karlo Vragovic cu 10 puncte. Donte Ingram a reușit un double-double cu 20 de puncte și 10 recuperări. Jeremiah TIlmon a bifat și el 17 puncte.

*foto: Facebook/Dinamo București Baschet

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Jojo Mojo :

    Noroc chior
    Imi puneam si rinichii la bataie ca nu trecem de grupe...cel putin la cum am jucat cu Dinamo..meci pierdut pe merit dar si prima repriza cu Steaua...ce imi da cu virgula e Dinamo...l-au avut pe Katic...si cu toate astea nu a jucat, stie careva de ce?

    cu 1 an în urmă (03.10.2022) Raspunde
  • Alexandru Ionuț :

    Articol
    Ce repede ați pus articolul despre derby dar de Pitești Ploiești nimic.Felicitari ce pot sa zic...

    cu 1 an în urmă (03.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!