Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua București câștigă la o diferență de 5 puncte meciul de acasă cu CSO Voluntari

Steaua București câștigă la o diferență de 5 puncte meciul de acasă cu CSO Voluntari

Steaua București s-a impus pe teren propriu cu CSO Voluntari în manșa tur din runda a doua a Cupei României, scor 92-87 (17-26, 30-19, 27-19, 18-23).

Steaua a început confruntarea în formula Harrell Jr - Vîrnă - Spasojevic - Jovanovic - Clanton, în timp ce Voluntari a aliniat un prim cinci alcătuit din Martinic, Gîrbea, Buterlevicius, Orbeanu și Borovnjak.

Formația din Voluntari a început în forță partida cu un run de 9-0, încununat de Martinic cu un coș de la mare distanță. După un timp de odihnă, Vîrnă a pus și el 3 puncte de tabelă pentru steliști, iar Martinic a dus scorul la 3-13. Harrell Jr și-a adus aportul pe tabela de marcaj și a făcut ca aceasta să indice 8-17. Oaspeții au continuat să domine însă și s-au distanțat la 8-22. Vîrnă și Spasojevic au limitat ecartul la finalul primului sfert, încheiat cu scorul de 17-26.

În debutul sfertului secund, Andrei Mandache a înscris din afara semicercului, 22-28, iar Klanton a înscris printr-un lay-up, 24-30. Mario Lazăr a refăcut diferența de 8 lungimi cu un floater, 24-32. Steaua a început să recupereze teren și a dus scorul la 32-36, dar Martinic a pus mingea în coș din spatele arcului de cerc, 34-42. Voinescu și-a apropiat din nou echipa la 4 puncte, 38-42 iar Davis a adus într-un final egalarea pentru formația roș-albastră, 42-42. Elevii lui Cătălin Burlacu au trecut în avantaj după un coș de trei puncte semnat de Harrell Jr, 45-42, însă Martinic a dat imediat replica prin același procedeu. La vestiare s-a intrat cu scorul de 47-45 pentru gazde după reușita lui Jovanovic.

Spasojevic a transformat o aruncare de la mare distanță în startul reprizei secunde pentru 50-45, iar Martinic a înscris apoi cu un lay-up, 50-47. La acest scor, după un contact mai dur cu Serhat Cetin, Andrei Mandache s-a prăbușit pe parchet acuzând dureri la umăr și față. Acesta a părăsit terenul de joc ajutat de staff-ul medical și nu a mai revenit. La reluarea jocului, Vîrnă a punctat frumos pentru 52-47. Vragovic a marchat de afară iar scorul a devenit 55-49, iar Jovanic a menținut diferența de 6 puncte după un coș din interior, 57-51. Vîrnă execută un slam-dunk spectaculos pentru 61-54, iar Spasojevic a transformat cele două libere primite, 63-54. Steaua se distanțează la 11 puncte prin Clanton, 65-54, iar echipei vizitatoare nu îi iese mai nimic. Clanton își duce echipa la 13 puncte în față, 67-54, iar Voluntariul cere timp de odihnă. Clanton înscrie din nou, 69-54, pentru ca mai apoi coșul frumos înscris de Kemp să nu fie valid din cauza unei abateri de pași. Din nou Clanton pune puncte pe tabelă pentru Steaua iar scorul devine 71-54. După o perioadă lungă de timp, Voluntariul înscrie de la linia de libere ambele aruncări primite, 71-56. Kemp punctează de asemenea de la linia de fault, 71-58, iar sfertul trei se încheie la scorul de 74-64.

Jovanovic duce scorul la 79-67 de la mare distanță, dar Kemp nu se lasă mai prejos și înscrie și el prin același procedeu, 79-70. Harrell Jr marchează printr-un lay-up, 81-70, iar oaspeții dau replica din afara semicercului prin Buterlevicius, 81-73. Același lituanian marchează din nou de afară, 81-76, iar Clanton adaugă două puncte rapid pentru Steaua, 83-76. Buterlevicius își apropie echipa la 4 lungimi de gazde, 83-79, după ce înscrie un alt coș de trei puncte. Vragojic înscrie pentru 85-79 iar Spasojevic reușește un three-point play, 88-79. Voluntariul se apropie la 5 puncte, 88-83, dar același Spasojevic înscrie pentru 90-83. Borovnjak marchează pentru 90-85 după o ratare a lui Martinic iar Burlacu solicită time-out cu un minut și jumătate rămas până la final. Meciul a intrat în ultimul minut de joc la scorul de 92-87 iar oaspeții au cerut timp de odihnă cu 53 de secunde rămase. Până la final nu s-a mai marcat iar steliștii au cinci puncte avantaj înaintea manșei a doua, care va avea loc pe 4 decembrie, la Voluntari.

Spasojevic a fost cel mai bun marcator al Stelei cu 18 puncte, urmat de Harrell Jr cu 15 puncte. Borovnjak de la Voluntari a fost coșgheterul partidei cu 28 de puncte. Goran Martinic a adunat 22 de puncte înscrise.

*Foto: Steaua București Baschet Facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!