Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua București câștigă pe sirenă derby-ul cu Dinamo București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
21.01.2023

Steaua București câștigă pe sirenă derby-ul cu Dinamo București

Steaua București a învins-o pentru a doua oară în această stagiune pe Dinamo București. Roș-albaștrii au ajuns la un bilanț de 7-8 în campionat și păstrează șanse la Top 10 după succesul cu scorul de 82-81, în timp ce rivalii eterni se situează la 8-7. Ambele echipe mai au de jucat doar cu CSM Constanța.

CSA Steaua București: Strahinja Jovanovic, Robin Mandisodza, Zarko Djuric, Titus Nicoară, James Farr

Dinamo București: Andrei Mandache, Darnell Edge, Donte Ingram, Vlad Moldoveanu, Jakub Wojciechowski

Nicoară și Djuric au deschis derby-ul cu două reușite consecutive din interior. Ingram a replicat pe pătrundere, înainte ca Farr să puncteze cu un cârlig. Moldoveanu a înscris prima triplă a confruntării. Djuric a înscris cu un step-back de la semi-distanță și a dus scorul la 12-7. Addison a întrerupt run-ul adversarilor cu două reușite din dreptul liniei de fault. Jovanovic a stabilit scorul primului sfert printr-un coș cu fault, 17-9.

Diferența de pe tabelă a devenit pentru prima oară de două cifre după coșul de la distanță al lui Djuric. Stan a punctat și el de două ori pe în interior și a reușit să pună pe tabelă cel mai mare avans la acel moment (24-12). Ingram i-a readus pe oaspeți în meci cu patru puncte consecutive. Farr a răspuns cu un fadeaway, înainte unei noi triple a lui Djuric. Grasu a redus din diferență, iar Addison a lovit de afară. El, Moldoveanu și Ingram au reușit să reducă deficitul de pe tabelă, iar Dinamo venea la o posesie. Până la pauza mare, steliștii mai aveau doar trei puncte pe avantaj, 38-35.

Wojciechowski și Nicoară au avut primele puncte ale părții secunde. Moldoveanu s-a alăturat și el duelului veteranilor și a punctat cu un stop-șut de trei puncte. Jovanovic a răspuns prin același procedeu. Nicoară a înscris și el cu un and-one și a dus scorul la 48-40. Mandache a răspuns prin același procedeu. La următoarea posesie, el a fost servit de Moldoveanu pentru un coș de afară. Tot Mandache a redus diferența la două puncte (50-48). Roș-albaștrii au reușit patru puncte la rând, dar run-ul a fost oprit de un coș pe recuperare ofensivă al lui Ogide. Grasu a apropiat-o pe Dinamo la un punct. Steaua conducea cu 59-57 după un tip-in pe sirenă al lui Nicoară.

Stan a lovit primul în sfertul patru, dar a greșit apoi și l-a faultat pe aruncare pe Addison, care a transformat un coș-fault. Nicoară a replicat cu un nou coș din spațiul de trei secunde. Ingram a restabilit egalitatea cu o triplă, dar răspunsul lui Djuric nu a întârziat să apară, dar Ogide a egalat imediat. Djuric a continuat evoluția excelentă cu alte cinci puncte consecutive. Ogide a reaprins speranța câinilor cu o triplă și un coș pe recuperare ofensivă. Jovanovic a dus scorul la 75-72 după o pătrundere spectaculoasă. Tot pivotul nigerian al oaspeților a restabilit egalitatea la 75. Jovanovic a replicat cu un stop-șut de la semi-distanță. Ingram a adus-o pentru prima oară în avantaj cu o triplă extrem de dificilă. Nicoară a readus-o în avantaj pe Steaua, dar Addison a răspuns cu o triplă. Steliștii aveau posesia cu câteva secunde înainte de final, iar Jovanovic a adus victoria roș-albaștrilor cu un coș spectaculos de afară (82-81).

Strahinja Jovanovic a fost omul meciului și a strâns 22 de puncte, 5 recuperări și 7 pase decisive. Zarko Djuric s-a remarcat cu 22 de puncte. Titus Nicoară a adăugat 17 puncte și 9 recuperări. De partea cealaltă, cel mai bun jucător a fost Donte Ingram cu 20 de puncte și 7 recuperări. Andy Ogide a adăugat 17 puncte și 9 recuperări.

Pentru Steaua București urmează un duel restant din prima etapă, cu CSM Constanța. Tot cu marinarii se vor duela și cei de la Dinamo în ultima rundă a primei faze din LNBM.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!