Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua București câștigă pe terenul vicecampioanei României

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
18.11.2022

Steaua București câștigă pe terenul vicecampioanei României

Steaua București a câștigat un meci plin de suspans împotriva vicecampioanei României. Roș-albaștrii ajung la un bilanț de 3-2 după acest meci, pe când CSO Voluntari are două victorii și trei eșecuri după jocul pierdut cu 77-79.

CSO Voluntari: Lucas Tohătan, Tekele Cotton, Toddrick Gotcher, Rolland Torok, Eric Thompson

Steaua București: Strahinja Jovanovic, Luca Vasile, Karlo Vragovic, Titus Nicoară, Peter Olisemeka

Ilfovenii au deschis partida excelent, cu un run de 10-2, care i-a forțat pe oaspeți să ceară un timeout prematur. James Farr a reacționat bine la indicațiile antrenorului și a marcat șase puncte consecutive pentru a își readuce echipa în meci. Nicoară a punctat în tranziție și a redus diferența la o singură posesie (12-10). Torok, Thompson și Cotton au mutat jocul în în interior și au marcat trei coșuri consecutive de două puncte. În cele din urmă, Voluntari conducea cu 22-17 după 10 minute.

Djuric a redus din nou diferența la doar o posesie, dar tripla lui Larrier o distanța din nou pe formația gazdă (25-19). Cotton a punctat și el de la distanță pentru a duce scorul la 30-21 la jumătatea sfertului. Ultimele trei puncte reușite de ilfoveni în prima jumătate i-au aparținut lui Eric Thompson, pe când roș-albaștrii au reușit să se apropie în ultimele minute. Cireașa de pe tort i-a aparținut lui Mandisodza, care printr-o triplă a stabilit scorul la pauza mare: 33-29.

Sfertul trei a debutat cu câte o reușită din interior de ambele părți, semnate de Toddrick Gotcher și Zarko Djuric. Sârbul a punctat și de la libere, iar echipa sa venea la două puncte. Un and-one o aducea pe Steaua în avantaj pentru prima oară în partidă, la 35-36. Jovanovic a lovit și el, de la distanță, pentru a mări ecartul echipei sale. A urmat un parțial de 7-0 al gazdelor care ducea scorul la 44-39. Jovanovic și-a deschis apetitul ofensiv și și-a ținut echipa în meci, astfel că înaintea ultimelor 10 minute tabela indica 53-53.

Ultimul sfert a fost deschis de liberele lui Djuric și coșul de afară al lui Torok. Djuric a marcat apoi și el din spatele semicercului. Vragovic i-a urmat exemplul și a dus scorul la 60-63. Larrier a marcat un coș important în tranziție. Oaspeții au cerut timeout, iar imediat după timpul de odihnă au reușit o nouă triplă. Cotton reușea să egaleze la 68. A urmat un nou coș de trei puncte important semnat de Jovanovic. Gotcher a replicat prin același procedeu. Tot el a egalat de la libere. Vragovic a dus scorul la 74-76 de la libere, dar Torok a venit imediat cu un and-one. Jovanovic a adus victoria oaspeților cu un coș pe pătrundere, iar tabela indica 77-79 la final.

Strahinja Jovanovic a fost omul meciului și a încheiat disputa cu 27 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. James Farr și Zarko Djuric au înscris câte 18 puncte. Tekele Cotton a fost cel mai valors jucător al Voluntariului li a marcat 17 puncte, 4 recuperări și 7 pase decisive. Terry Larrier a avut una dintre cele mai bune prestații personale în România și a marcat 16 puncte.

În etapa următoare, CSO Voluntari va da piept cu CSM Constanța, în deplasare, pe când Steaua București va primi vizita celor de la SCM Timișoara.

*foto: Răzvan Păsărică/Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!