Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua București, prima promovare din istoria clubului

Adrian Micinic

Adrian Micinic
03.06.2013

 

Steaua București a revenit în primul eșalon baschetbalistic al României. Echipa militară și-a câștigat dreptul de a evolua în Liga Națională ca urmare a câștigării ediției 2012/13 în Liga I (fosta Divizie B).

Clubul din capitala țării l-a numit pe Mladen Jojic în funcția de antrenor principal după ce în urmă cu un an, la Arena de Baschet din capitală, a ratat promovarea în Liga Națională pe mâna echipelor Farul Constanța și Timba Timișoara. De notat că de această dată Steaua a câștigat în manieră convingătoare partidele de la turneul final și a câștigat liga a doua în drum spre revenirea în prima divizie.

De-a lungul istoriei Steaua București a cucerit titlul național de 21 ori. Totuși, ultimul trofeu de acest gen datează din anul 1991. Adică au trecut deja 22 de ani de la ultimul campionat adjudecat de militari. La acea vreme, adică în la momentul câștigării ultimului titlu, Steaua era cea mai titrată echipă a României. Între timp a fost depășită de rivala de tradiție, Dinamo care a cucerit 22 de titluri.

Pe de altă parte, promovarea Stelei coincide cu retrogradarea lui Dinamo. Alb-roșii retrogradează în al doilea eșalon pentru a doua oară chiar la aniversarea a 10 ani de la cucerirea ultimului titlu național.

În fine, un alt aspect interesant este că pentru Steaua București aceasta e prima promovare din istorie. În urmă cu patru ani gruparea militară nu a reușit să promoveze pe teren, însă a luat locul echipei BC Târgoviște. Roș-așbaștrii revin în prim-planul baschetului românesc la doi ani de la finala de Cupa României pierdută în fața lui Gaz Metan Mediaș, respectiv de la medalia de bronz obținută în fața aceluiași adversar.

Este primul rezultat pozitiv din cariera lui Virgil Stănescu în calitate de președinte de club. Interesant este că el încă nu și-a încheiat cariera de jucător.

Foto: Răzvan Păsărică (www.rpressport.ro) 

2 comentarii la aceasta stire:
  • andytzu :

    funny
    dupa ce au schimbat chiar si regulamentul au reusit :))

    cu 10 ani în urmă (03.06.2013) Raspunde
  • jrue :

    probleme,Dorele?
    Care e problema ta,mah?ori esti de la chiajna ori de la iasi,oricum ar fi e clar ca viata a fost nedreapta cu tine!

    cu 10 ani în urmă (03.06.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!