Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua București reușește o nouă victorie în fața celor de la CSO Voluntari

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.01.2023

Steaua București reușește o nouă victorie în fața celor de la CSO Voluntari

Steaua București a trecut de CSO Voluntari în etapa cu numărul 15 a Ligii Naționale și are un bilanț perfect împotriva vicecampioanei României în acest sezon. Militarii s-au impus cu 88-84 și au un record de 6-7 în campionat, pe când elevii lui Ainars Bagatskis se situează la 7-6.

CSA Steaua București: Strahinja Jovanovic, Albert Stan, Zarko Djuric, Titus Nicoară, James Farr

CSO Voluntari: Lucas Tohătan, David Vida, Toddrick Gotcher, Rasheed Moore, Eric Thompson

Oaspeții au dezghețat tabela prin două reușite ale americanilor Gotcher și Thompson. Stan a lovit primul pentru militari, iar Nicoară a restabilit egalitatea, înainte ca Gotcher să puncteze din nou pe pătrundere. Nicoară și-a adus echipa pentru prima oară în avantaj cu un cârlig. Mandisodza a majorat diferența de la libere. Thompson și Farr s-au duelat apoi în reușite din interior, înaintea triplei lui Tohătan. Moore a egalat la 15 după ce a finalizat un alley-oop. Cu toate acestea, steliștii au reușit să pună un avans de cinci lungimi pe tabelă până la finalul primului sfert (25-20).

Torok a apropiat-o pe Voluntari la o singură posesise cu un coș din interior. Stan a replicat cu o triplă și a dat drumul unui run de 8-0 prin care Steaua punea pe tabelă cea mai mare diferență de până la acel moment (36-24). Watson a oprit momentul bun al gazdelor pe pătrundere, iar Tohătan a mai redus din diferență printr-un coș de afară. Gotcher a înscris din nou în două posesii consecutive pentru Troublemakers, Thompson a finalizat un slam-dunk în tranziție, dar Djuric și-a continuat repriza excelentă și a dus scorul la 42-35. Gotcher a stabilit scorul la pauza mare, 42-38, cu o triplă pe sirenă.

Voluntari a deschis a doua jumătate a confruntării cu șapte puncte consecutive, reușite de Moore, Thompson și Gotcher. Vragovic a egalat printr-o triplă. Stan i-a urmat exemplul colegului său și a readus-o pe Steaua în avantaj. Moore s-a alăturat și el recitalului de la distanță. Farr a egalat cu un fadeaway de la semi-distanță, 52-52. Planinic și Watson au distanțat-o pe gruparea oaspete la două posesii. Tohătan a dus scorul la 52-59 printr-o triplă. Djuric a răspuns prin același procedeu, iar Nicoară a punctat și el, forțându-l pe Bagatskis să ceară un timeout. Moore le-a tăiat aripile adversarilor cu un coș în căciulă, dar Djuric și Nicoară au readus-o pe Steaua la conducere, dar înaintea ultimului sfert scorul era 63-64.

Actul decisiv a debutat cu o triplă dificilă a lui Gotcher. Thompson a majorat diferența la cinci lungimi cu un coș pe recuperare ofensivă, dar Djuric și Jovanovic au restabilit rapid egalitatea. Vragovic a dus scorul la 71-69. Torok a răspuns imediat cu un coș de afară. Gotcher a păcălit defensiva adversă și a majorat diferența. Militarii au preluat din nou inițiativă cu două reușite consecutive din interior. Run-ul gazdelor a ajuns la 11-1, iar scorul devenea 82-74. În cele din urmă, gazdele din capitală s-au impus cu scorul de 88-84.

Zarko Djuric a fost omul meciului și a totalizat 23 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive. Titus Nicoară a avut 16 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, iar tânărul Albert Stan a înscris 10 puncte. Toddrick Gotcher a fost cel mai bun marcator de la Voluntari, cu 22 de puncte, urmat de Maurice Watson care a adunat 18 puncte și 9 assist-uri.

În runda următoare, CSO Voluntari primește vizita celor de la CSM Constanța, în timp ce Steaua București va juca pe terenul lui SCM Timișoara.

*foto: Răzvan Păsărică/sportpicture.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!