Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua câștigă derby-ul cu Dinamo, după un adevărat thriller pe final

Steaua câștigă derby-ul cu Dinamo, după un adevărat thriller pe final

CSA Steaua București a câștigat derby-ul Capitalei cu Dinamo Știința București, scor 101-97. Finalul meciului a fost unul electrizant, când dinamoviștii au fost aproape de o răsturnare de situație, după ce au fost conduși în cea mai mare parte a timpului.  

Scorul a fost deschis de Keith Clanton din apropiere, după fix un minut trecut din meci. Marcu Badiu a replicat la celălalt panou, în timp ce pentru gazde Jovanovic realiza un three-point-play. Jocul a rămas animat și s-a ajuns rapid la 9-9. Spasojevic a înscris cinci puncte la rând petru Steaua, care trecea din nou în față. Pe final de sfert, Tony Gugino a a ținut-o pe Dinamo aproape. Mandache a dus diferența la 6 puncte în ultimul minute de joc din actul inaugrual. Jeremic a transformat o singură libere din cele două de care a beneficiat iar scorul era de 26-21. Steaua a ratat irosit prima posesie a sfertului doi iar Ousmane Barro i-a penallizat cu un dunk pe tranziție. Davis în două rânduri și Voinescu au dus diferența la 9 puncte pentru Steaua, 33-23. Tudor Costescu solicita timp de odihnă, după mai puțin de 3 minute scurse din sfert. Diaconescu a marcat imediat după reluarea jocului. Tot tânărul jucător român înscria pentru oaspeți și diferența revenea la două posesii. Vragovic a făcut spectacol de la distanță și scorul ajungea la 43-32. Diferența a ajuns la un maxim de 15 lungimi dar Dinamo a încheiat mai bine repriză și la cabine se intra cu scorul de 50-42.

Repriza secundă a început cu ratări succesive de ambele părți. Ousmane Barro a marcat primele puncte, după o acțiune în post up cu Spasojevic. Steaua a comis turnover după turnover iar Dinamo a profitat și a dus scorul la 50-48, lucru care l-a forțat pe Cătălin Burlacu să solicite time-out. Clanton a spart gheața pentru Steaua, după o recuperare ofensivă. Au urmat momente confuze pentru oaspeți și diferența revenea a fel precum la pauză. Gazdele s-au dus din nou în double digits dar triplele lui Jeremic și Masters i-au ținut pe dinamoviști în joc. Trupa lui Costescu a avut șansa de a trece în avantaj dar a irosit-o. Steaua a încheiat mai bine sfertul și conducea cu 72-67. Armin Cane a fost primul marcator al sfertului decisiv, cu un coș de la mare distanță. S-a jucat la mare intensitate la ambele panouri, dar cu Dinamo mereu în spate. Vragovic a mai lovit o dată de la distanță și a duscorul la 85-76, cu doar 4 minute rămase din meci. A urmat un run de 8-2 pentru trupa din Ștefan Cel Mare prin care relansa partida. Apărările celor două echipe au fost aproape inexistente și scorul a ajuns la 91-89, înaintea ultimului minut de joc. Vragovic a mai lovit o dată de la distanță și echipa sa era pole position pentru victorie. Masters a ratat o liberă după reluarea jocului, în timp ce Spasojevic a fost perfect de la linia de pedeapsă și diferența mai creștea cu un puncte, în timp ce de pe tabelă s-au mai scurs 30 de secunde. Badiu a înscris rapid iar apoi Barro îl trimitea pe Vragovic la linia de fault. Croatul a transformat o singură aruncare. La celălalt panou, Badiu a transformat ambele aruncări iar apoi Gugino a făcut o intercepție și a marcat rapid. Diferența era minimă 97-96. Mandache a fost trimis la libere, de unde nu a ratat. Spasojevic a închis meciul. Scor final 101-97.

Radosav Spasojevic a fost omul meciului cu 23 de puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive. Karlo Vragovic a adăugat 22 puncte. Lista celor mai buni marcatori a fost completată de Stahinja Jovanovic cu 17 puncte și Will Davis cu 12. Keith Clanton a fost aproape de un triple-double, cu 8 puncte, 14 recuperări și 10 pase decisive.

Ousmane Barro a fost cel mai bun dinamovist cu 18 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive. Jeremic și Milutinovic au adăugat fiecare câte 16 puncte. Tony Gugino a reușit 13 puncte iar Javon Masters 12.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!