Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Steaua câștigă după prelungiri în fieful liderului CSM CSU Oradea

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
09.03.2016

Steaua CSM EximBank s-a impus în fața lui CSM CSU Oradea, într-o partidă care a pus față în față fruntașele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Meciul dintre cele două combatante a fost foarte echilibrat și doar unul dintre sferturi a fost câștigat la o diferența mai mare de o posesie. În ultimele 10 minute de joc, Oradea a reușit un parțial de 18-14, cu care a trimis partida în prelungiri. În repriza suplimentară, Salih Nuhanovic a început în forță, însă Porter Troupe a avut o replică și mai bună și ducea Steaua în avantaj, 79-76. Apoi meciul s-a mutat la linia de libere. Steliștii au avut sânge și în ciuda faptului că Barac a ratat două libere, reușitele lui Amis și Troupe au fost suficiente pentru victorie, scor 84-82.

Porter Troupe a fost omul meciului, reușind 30 de puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive. Pankracije Barac a adăugat 12 puncte și 4 recuperări, iar Titus Nicoară a fost aproape de un double-double, 11 puncte și o recuperări. Nikola Malesevic și Bill Amis au contribuit fiecare cu câte 10 puncte marcate.

Will Franklin a fost principalul artizan al gazdelor cu 17 puncte, 10 recuperări și 4 recuperări. Sean Barnette a terminar cu 18 puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, iar Miha Zupan a contabilizat 13 puncte și 2 recuperări.

După acest rezultat, Steaua CSM EximBank ajunge al 10 victorii consecutive, în timp ce CSM CSU Oradea tocmai își încheie seria de 13 meciuri de invincibilitate. Totuși, cele două echipe își păstrează locurile din clasament dinaintea acestei etape.

foto: sportpictures.eu

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea BVN :

    mergem mai departe
    Consider ca au cistigat pe merit. Au fost mai buni la recuperari si -au avut pe Troupe intr-o forma extraordinara. Sunt sigur ca Achim lucreaza la o varianta de echipa scunda cu Zeno si fara Nuhanovici. Nu trebuie sa ne aratam toate atuurile, caci surprizele si artificiile le pregatim pentru playoff. Felicitari Steaua.

    cu 8 ani în urmă (09.03.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea popsiis :

    Derby
    Cred ca in momentul actual asta e derby-ul Romaniei, cred ca aceste echipe merita sa se infrunte si in finala

    cu 8 ani în urmă (09.03.2016) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Asta e !
    Cum bine spunea Tommy chiar in ultimele comentarii aceasta infrangere trebuia sa vina. Nu ca ar fi fost obligatorie dar mai bine acum decat in play-off. Troupe a facut diferenta, a fost senzationa. Nici Mandache , nici Markovic nu l-au putut apara si a marcat cand a vrut si de unde a vrut. A avut o seara magica.
    Opinii : Markovic slab in aceasta seara ca si Malesevic de la oaspeti care ma impresionase in ultimele meciuri

    cu 8 ani în urmă (09.03.2016) Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Cand joci cu Pasca tot sfertul 4 si prelungirile nu poti avea pretentii la victorie. Cand toate schemele pentru Rade au fost citite si blocate de adversari si tu primesti cosuri de 3 pct din toate pozitiile, ce mai poti spune?
    Nu a existat elementul surpriza, care trebuia sa fie Zeno si il mai obosesti si pe Petrisor sa faca incalzirea si sa mai si joace(azi ia fost frica sa arunce la cos in pozitie deschisa), nu poti invinge Steaua.
    In schimb Steaua lui Fometescu arata chiar foarte bine, cu minute putine pentru Titus si Galdikas.
    PS: Cine il mai plange acum pe SApera??

    cu 8 ani în urmă (09.03.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe baschhhet :

    Steaua
    Felicitări stelei apărare buna si sut bun de afara
    de afara cred ca M arinov ala nu prea mai face mulți pureci, tsc eu nu cred ca fometescu e antrenorul dar poate ma însel decand a venit secundul a inceput sa joace si cu troupe acum pot emite iar pretenții

    cu 8 ani în urmă (09.03.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    The tipping point...
    Salutare... felicitari stelei pentru jocul de ieri. Meciul a fost aprig disputat si ambele echipe au jucat binisor, dar nu cred ca la capacitate maxima. Daca Steaua a fost oarecum in nota obisnuita, cu mentiunea ca Troupe a fost pe val si Malesevic nu, noi am jucat sub ceea ce stim. Am avut impresia ca jucam prea simplu in aparare si prea intortocheat in ofensiva. Cred ca trebuia invers mai debgraba.

    Cred ca au fost doi factori esentiali care au determinat rezultatul: inexactitatea la aruncarile de 3 puncte (desi 39% nu e un procentaj rau, shooterii nostri consacrati, Rade si Andrei au avut in total 1 din 7) si recuperarile ofensive ale stelei (14), extrem de multe.

    Si totusi, jucand sub ceea ce stim sa jucam nu am fost departe de victorie. Si da, a trebuit sa vina infrangerea, insa mi-as fi dorit sa nu vina cu Steaua. Tare mi-e ca ne-am facut viata grea inaintea meciului cu U si daca pierdem la Cluj (ceea ce e destul de posibil avand in vedere "triunghiul complexelor") avem de muncit mult mai mult pentru a ne mentine pe primul loc.

    Despre atmosfera... doar atat: meci in mijlocul saptamanii, la ora destul de proasta, casa inchisa... atmosfera s-a vazut si auzit... baschetul traieste la Oradea!

    cu 8 ani în urmă (10.03.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!